Nyheter

Zenergy köpte fabriken i Skillingaryd

Zenergy köpte fabriken i Skillingaryd

Nyheter Zenergy AB har fabriken i Skillingaryd där man har sin verksamhet genom förvärv av bolaget Wattenskärteknik i Skillingaryd AB för 5,6 miljoner kronor kontant.

I samband med köpet övertar Zenergy ett lån på fastigheten som uppgår till 12,8 miljoner kronor genom Swedbank på marknadsmässiga villkor.

Hyresavtalet av den tidigare fabriken i Lovsjö löpte ut i går den 30 juni. Genom köpet av den nya fabriken i Skillingaryd reduceras Zenergys kostnader parallellt med att produktionskapaciteten ökas.

Zenergy har även en option att förvärva ytterligare cirka 10 000 kvadratmeter mark för expansion av produktionskapaciteten.

– Det behöver byggas närmare 700 000 bostäder i Sverige de närmaste åren. Det är en utmaning vi inte sett sedan miljonprojektets dagar under 60-talet. Och det börjar bli bråttom. Zenergy vill och kan bidra till att lösa bostadskrisen, noterar man från företaget.

– Våra lösningar med bostäder i modulformat är modern på alla sätt. Vi har flexibla lösningar för bostäder, Compact Living moduler för studenter och för äldreboenden, entreprenad-boenden, byggbodar liksom moduler för skolor och förskolor. Produktionskapaciteten i vår nya fabrik uppskattas till cirka 2 000 moduler per år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *