Bandy

TV: WIK vände 1–3 till 5–3

Bandy Waggeryds IK fortsätter att vinna i bandytvåan men i dag blev det tufft mot gästande Åtvidaberg. WIK vände 1–3 i halvtid till seger 5–3.

Stor supporter, Per-Axel Andersson, 85  [7/7]

I första halvlek var Åtvidaberg bättre även om WIK skapade lite chanser på hörnor och det var på en sådan kvitteringen till 1–1 kom. 1–2 och 1–3 kom i slutet av halvlek och bland frustrerade åskådare märktes gamle storspelaren Per-Axel Andersson, numera 85 år. Han kommenterar som alltid hur det går för spelarna i sitt kära WIK.
– De skjuter från alldeles för långt håll, noterade hand bland annat.

I andra halvlek var det ett effektiv WIK som svarade för fyra mål. Det stod 3–3 men under matchens sista minuter kom 4–3 på straff genom Alexander Josefsson och strax 5–3 på frislag från David Lagerstrand.

Matchen i sin helhet var jämn men WIK visade bättre kyla på de fasta situationerna. David Lagerstrand, Calle Arnoldsson och Jonathan Bäckdal anförde laget framgångsrikt.

Utöver de nämnda målen blev det ytterligare ett mål av David Lagerstrand samt att även Calle Arnoldsson och Niklas Hedin kom med i målprotokollet.

– Ett riktigt lagarbete, riktigt roligt, kommenterar WIK-tränaren Gunnar Lövgren som sitt alg som så här långt vunnit alla matchen i bandytvåan.