Handboll

VHK tappade efter halvtidsledning

Handboll Värnamo HK damer ledde i halvtid borta mot Nässjö/Eksjö men fick ge sig med 25–29 (16–14).  

– Det var två jämna lag som bjöd på en härlig, tight och väldigt bra division 3-match. Vi har haft det lite stökigt ett tag med mycket sjukdomar som stört en del, och under natten till söndagen sjuknade ytterligare två spelare. Något som gjorde att vi denna gång enbart kom till spel med tre avbytare och där två spelare gjorde säsongsdebut. Trotts detta ville vi verkligen bjuda upp till kamp, och det gjorde vi med beröm godkänt, noterar tränaren Peter Alzén.

Lagen kände på varandra inledningsvis innan hemmalaget fick fart på spelet och tvingade VHK till timeout efter cirka en kvart med ett underläge 5–9.
– Vi får bra utdelning på detta och jobbar oss ifatt och förbi och kan ganska nöjda gå till halvtidsvila med två bollar upp. Även andra halvan är riktigt jämn under lång tid. Lagen turas om att vara i ledning fram till cirka en kvart kvar. Där får hemmatjejerna lite grepp och rycker till tre bollar upp, innan vi äter ifatt försprången och på nytt hamnar tre bollar efter med cirka fem minuter kvar att spela. Ny timeout och dubbelpunkt på duktiga Eksjötjejer gör att vi vid ställning 26–25 har boll och fas 2-kontring som tråkigt nog inte resulterar i mål och i stället kan hemma laget punktera matchen, berättar Peter Alzén.

Trots en tung förlust finns det väldigt mycket bra att ta med.
– Moralen visar vi gång på gång då vi vägrar vika oss. det är små detaljer som gör att vågskålen väger över till Eksjö denna gång. Det faktum att hemmalaget kan gå runt betydligt mycket mer på folk under matchen gör nog att det är de som har mest bensin kvar i tanken när matchen ska avgöras sista kvarten. De tio spelare som var med idag ska alla ha väldigt mycket beröm. Sanna Johansson prisas som bästa spelare. Josefin Gerdtman gör en stark prestation från vänster-6 med fem mål. Sofie är säker i sitt mittsexspel och då framför allt i första halvlek innan hemmalaget får lite grepp om den detaljen.

Nässjö/Eksjö kom till spel med en väldigt bred och bra trupp där duktiga Emma Ahlstedt kanske stack ut lite extra i ett starkt kollektiv.

Matchfakta Nässjö/Eksjö – Värnamo 29–25 (14–16)

Målskyttar Värnamo HK: Josefin Gerdtman 5, Sofie Andersson 5, Alma Jasarevic 5, Lisa Karlsson 4, Lotta Wictorin 2, Sanna Johansson 2, Johanna Boberg 2.

Taggar

Dela