Ishockey

Anna är Årets idrottsöverraskning

Anna är Årets idrottsöverraskning

Ishockey Anna Anvegård, 19, från Bredaryd är Årets idrottsöverraskning. – Jättekul verkligen, säger Anna till vår tidning,

Det är ett pris som P4 Kronoberg delar ut varje år till en lovande, ung idrottare i Kronobergs län. Det är i det länet hon är aktiv, spelare i Växjö DFF..

Under sitt första år i landets näst högsta serie i fotboll vann hon skytteligan i stor stil med sina 30 mål.

– Jag har ibland sett på videoklipp när vi har gjort mål att det är jag själv som står och hoppar för mig själv, upp och ner. Man blir väldigt glad, säger Anna Anvegård till radiokanalen.

Hon har representerat Sverige i U20-VM på Papua Nya Guinea – där hon dessutom gjorde mål.

– När vi gick ut mot Papua Nya Guinea och det var nästan 10 000 på läktarna… Det var väldigt häftigt, och det kommer jag alltid att komma ihåg, säger Anna till radiokanalen.

I utmärkelsen ingår också en prissumma på 5000 kronor.

Juryns motivering till Årets idrottsöverraskning:
Pristagaren är en skicklig fotbollsspelare som debuterade i Elitettan vid 19 års ålder. Hon vann skytteligan i överlägsen stil med 30 gjorda mål, och spelade dessutom ungdoms-VM med landslaget på Papua Nya Guinea under året. Hon är Växjö DFFs spjutspets, försvararnas mardröm och ett stort framtidsnamn inom fotbollen i Kronoberg. Årets idrottsöverraskning 2016 är Anna Anvegård.

Taggar

Dela