Ishockey

Marcus poängräddare för VGIK

Ishockey Värnamo GIK tog en poäng i bortamötet med Mörrum, en match som avgjordes efter straffläggning. Slutresultatet blev 3–2 till Mörrum.

Marcus Bengtsson

Mörrum hade inlett serien med tre raka segrar men i kväll lyckades VGIK ta poäng. Matchen var jämn, totalt 32–28 i skott.

VGIK hade 1–0 efter mål av Ted Nilsson med Marcus Bengtsson och Kalle Berggren som framspelare.

Hemmalaget vände men med 2.21 kvar av ordinarie speltid kvitterade Marcus Bengtsson. Pierre Nilsson-Grans och Ted Nilsson spelade fram.  

Efter mållös förlängning avgjorde hemmalaget i straffläggningen.

Nöjd tränare
VGIK-tränaren Anders Karlsson var mycket nöjd med insatsen, en mycket bra bortamatch:
– Jag tycker bara att vi var förtjänta av tre pinnar, noterar han.

Hemmalaget spelade tufft i överkant:
– Domaren var inte konsekventa, menar Anders.
Det borde ha blivit fler hemmautvisningar, bland annat i samband med att ett par spelare i VGIK skadades. Både Philip Jern och Henning Grans fick utgå på grund av skador men det är förmodligen inte allvarligare än att de kan vara i nästa match.

Henrik Karlsson i målet var som nästan alltid briljant i målet. I dag storspelade även Ted Nilsson men ingen föll ur ramen.

– Ted hade i första perioden ett stolpskott och ett ribbskott. Så 1–0 till oss kunde ha varit en större ledning, inflikar Anders Karlsson.

Tuta och kör…
Han anser att VGIK var det mer spelande laget. Mörrum idkade mest ”tuta och kör” men kämpade bra.

– Vi hade ett par fina målchanser i förlängningen men hemmamålvakten mirakelräddade, påpekar Anders.

Han tycker att hans killar svarade för en fin ishockey. En poäng på bortais är bra och särskilt mot ett lag som verkar ha toppat formen.

Nu väntar Ulricehamn hemma på söndag:
– Där har vi revansch att utkräva, noterar Anders.

I tabellen kan noteras att det börjar bli ett glapp mellan de sex slutspelslagen och sjuan och åttan. Trollhätta och Bäcken har inte direkt inlett serie bra, en respektive noll poäng.

Taggar

Dela