Ishockey

SIS avgjorde med 32 sekunder kvar

Ishockey Axel Thulin fortsätter att producera för sitt Skillingaryds IS. Han gjorde avgörande 5–4 borta mot Diö.

SIS var aldrig i underläge med ledning 3–1 blev 4–3 och 4–3 blev 4–4. I ställe för väntande förlängning gjorde Axel Thulin sitt andra mål för kvällen. SIS reser hem med tre pinnar och är nu tillsammans med Guts enda lagen utan förlustnollor. På söndag möts de i Skillingaryd.

– Vi inledde mycket bra och borde ha haft ännu större ledning än 1–0 efter en period, noterar SIS-tränaren Sven-Erik ”Svalle” Andersson.

Mittperioden blev mycket hafsig och det kunde ha gått hur som helst.

Det stod 3–3 inför matchen sistas 20 minuter. SIS gjorde 4–3 och hade flera chanser till 5–3. I stället kvitterade hemmalaget efter 51.06.

Avslutningen blev spännande och med 28 sekunder kvar kunde Axel Thulin göra sitt sjätte mål i fortsättningstrean när han förvaltade en målvaktsretur på rätt sätt.

Axel är en mycket offensiv spelare och han hade god hjälp av kedjekompisarna Emil Thelander och Rasmus Larsson.

På backlplats extra beröm till Simon Palm och Hampus Johansson.