Ishockey

TV: SIS fick det tufft mot Rydaholm

Ishockey Skillingaryds IS fick verkligen kämpa till sista minuten för att ta en trepoängare i derbyt mot Rydaholms SK. Mest glädjande var publiksiffran 579.

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Det var först med 76 sekunder kvar som SIS kunde punktera tillställningen med förlösande slutresultatet 4–2 (1–0, 2–2, 1–0).

Text  kommer senare.

RSK-tränaren Magnus Karlsson tycker att hans grabbar svarade för en av säsongens bästa insatser. Det var mest sviktande målvaktsspel som gjorde att ett par puckar trillande in lite väl billigt i bortakassen. Samtidigt måste det sägas att Jesper Svensson i övrigt svarade för många kvalificerade räddningar.
– Tungt när vi har fyra backar borta men starkt av alla. Det var en fin laginsats. Oturen grinar oss dock i ansiktet, säger Magnus som tycker att hans lag borde ha kunnat ta poäng.

Hemmatränaren Sven-Erik ”Svalle” Andersson hade på förhand räknat med en jämn match och än mer orolig blev han när det saknades nio man i dag på grund av sjukdomar, skador och ett par bortresta. En av dem som man saknade allra mest var Axel Thulin som på sistone öst in mål.

– I spel fem mot fem tycker jag att vi var klart bättre och tredjeperioden är jag nöjd med, säger Svalle.

Trots många spelare borta gjorde juniorerna som kom med en fin insats. Klart plus till alla för att man kämpade även om det spelmässigt inte var riktigt på topp. Många utvisningar förryckte dock spelet.

Markus Nordström, Tobias Nilsson och målvakten Christopher Henriksson får lite extra beröm hos serieledaren. Även Sebastian Galvéus får exar plus.

SIS har på söndag Nybro Flames borta medan Rydaholm tar emot Wettern.

Taggar

Dela