Ishockey

VGIK gjorde plikten

Ishockey Värnamo GIK bortavann över Sörhaga/Alingsås med 6–1 men om man går till Alltvåan avgörs först i sista omgången på söndag.

Det blir kamp in i det sista. Fyra lag går till Alltvåan efter jul och tabellen är så här inför söndagens matcher:

– En dag på jobbet men det blir fortsatt en strid på kniven in i det sista, kommenterar VGIK-tränaren Anders Karlsson efter segern och inför sista omgången på söndag.

I dag var VGIK numret större än Sörhaga/Alingsås. Möjligen var det ett orosmoln när hemmalaget reducerade till 1–3 men det dröjde bara ett par minuter innan VGIK såg till att man var i tremålsöverläge igen. Sedan var det inget snack om var poängen skulle hamna.

VGIK behövde inte storspela för att bärga segern. Man spelar ändå bra och tränaren Anders Karlsson berömmer hela laget.

Ted Nilsson. Foto: Jim Carlsson

– Lite extra plus ändå till Ted Nilsson (bilden) som gör tre baljor, noterar Anders.
Kalle Berggren var inblandad i fyra av målen och visade god form. Philip Persson, Viktor Persson och Alexander Heiel var andra som var extra heta.

Nu är det bara söndag hemma mot Hovås i Aplarinken som gäller. Förmodligen krävs minst två poäng för att man ska behålla en plats bland de fyra som går till Alltvåan. Hovås väntar och på papperet en klar etta.

Nu gäller det för Anders och hans medhjälpare att få spelarna att tänka på att det inte är en given seger utan att man förbereder sig på rätt sätt. Underskattning är livsfarligt.

– Man får inget gratis i den här serien utan det gäller att alla gör sitt på söndag.

Taggar

Dela