Ishockey

VGIK vann övertygande

Ishockey Värnamo GIK tog en klar hemmaseger mot Trollhättan med 5–2 (1–0, 4–1, 0–1)

Tekning  [20/20]

VGIK började matchen bra och redan efter 3.34 gjorde Kalle Berggren 1–0 med Alexander Heiel och Victor Koppelo som framspelare.

Det var mycket ställningskrig i början men VGIK var närmst hela tiden något bättre.

Trollhättan kvitterade 3.50 in på andra perioden i spel i numerärt överläge. Dryga minuten senare återtog VGIK ledningen och det var samma spelare inblandade som vid första målet förutom att det var Alexander som denna gången var målskytt.

– Vi fick utdelning på våra målchanser i andra perioden och det kändes bra, noterar hemmatränaren Anders Karlsson.
Mitt i perioden utnyttjade VGIK ett numerärt överläge till 3–1. Det var Kalle Berggrens andra fullträff. Denna gången spelades han fram av Ted Nilsson och Marcus Bengtsson,

Dryga minuten senare gjorde Erik Lidqvist 4–1 och framspelare var Mattias Claar och Pierré Nilsson-Grans.

Tre minuter före sista pausvilan kom 5–1 genom Joakim Rosén och Henning Grans fick passningspoängen.

Perioden var inte bara rent målmässigt utan VGIK spelade bra ishockey. Vårdade pucken mycket bra.

Anders Karlsson kände sig helt trygg inför slutperioden.

Gästerna reducerade efter 43.00 men VGIK kunde säkert hålla undan. Man spelade förståndigt och verkade tänka mer på defensiven.

– En bra genomförd match, säger tränaren och berömmer laget VGIK.

Extra plus till Kalle Berggren och Ted Nilsson.