Skidor

Bra insats av VSOK-Stark i GM-skidor

Skidor Karl Stark från Vaggeryds SOK signerade en fin insats i Götalandsmästerskapen på skidor.

Det blev till slut en  nionde plats i sin klass i sin klass, H 16, men med mersmak.

Därmed blev han näst bäste smålandsåkare i sin klass. Tävlingen avgjordes i Tranemo i Västergötland och gick i klassisk stil och med masstart över fem kilometer.

Vann gjorde Jakob Thellsén, från Vreta efter sekundstrid med Mårten Gedda från Landehov. Karl Stark var bara tolv sekunder från en plats på prispallen.

36 åkare kom till start i H 16. De individuella tävlingarna samlade hela 562 deltagare vilket signaler ett pånyfött intresse för längdåkning i landets södra delar.

I herrarnas huvudklass över 30 kilometer vann Marcus Jönsson från Tranemo, två tiondelar före Alfred Buskqvist, IK Stern. 40 åkare kom till start.

Dammästare blev Johanna Hagström från Falköping.