Sport

Allt klart för Skilling 500

Värnamo.nu

Sport Om några dagar, den 27 juni, är det dags för 2015 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör.

Även i år har tävlingen återvänt till sina rötter i trakterna av Skillingaryd.

För andra gången körs tävlingen i hemmakommunen utan att använda vägar på skjutfältet. Förarna bjuds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär. Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Smålandsrasta i Klevshult, strax söder om Skillingaryd. Tävlingen ingår både i Smålands DM, SRC – Svenska Rallycupen, och SSRC – Sydsvenska Rallycupen.

– Alltid lite extra spännande när förarna från södra och mellan Sverige möts på lika villkor, säger tävlingsledaren Mats Bergman. Tävlingen omfattar fem väldigt omväxlande sträckor på sammanlagt 51 km på en sjuttonmilabana. Endast två sträckor har varit med innan medan de andra är nya i alla fall för den nuvarande generationens förare. Skillingaryds MK har 18 förare på startlinjen och flera av dem har bra placeringar att försvara i DM och SSRC.

– I R1B VOC A-förare förväntar vi oss Christer Westerdahl på en framskjuten placering och bland B-förarna har Alexander Axelsson reparerat sin bil efter smällen i Växjö och ska nu utmana A-förarna I A-förare R2 får JSM vinnaren Markus Theorin anses vara en av toppkandidaterna, frågan är väl hur han står sig mot övriga 2WD i R3 klassen? Förra året var han totalsnabbast på en sträcka, kan det upprepas?

Urban Stacke ligger bra till i DM för Småland och bör denna gång slå sig in bland de fem främsta.

I C-förare R1A Grupp E slutligen är en Keith Wennberg en av favoriterna i kraft av sin DM-ledning och sin andraplacering i SSRC:s Prispottslista.

– Bland föråkarna ser vi två spännande återvändare då både Daniel Halldén och David Lindström gör comeback efter en tids uppehåll.

Startlistan finns här (PDF)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *