Sport

Flera SM-medaljer i sportskytte

Sport I helgen har det varit SM/JSM i sportskytte i Kinna.

Värnamo, Skillingaryd och Anderstorp hörde till klubbar med skyttar på plats och det blev flera SM-medaljer.

Damjunior 40 skott
Linnéa Svensson, Johanna Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille och Isabelle Johansson från Anderstorps Skytteförening deltog i denna klass.

Johanna Arvidsson vann grundomgången med 412.8 som dessutom är ett personligt rekord.

Isabelle Johansson kom på plats 3 med 411.9 och Linnéa Svensson kom på plats fyra med 411.2.

Juniorerna är dessutom indelade i tre olika klasser beroende på ålder. Damjuniorer klass A vann Johanna. I klass damjuniorer B kom Isabelle på andra plats och Linnéa kom på tredje plats.

I finalen där de åtta bästa går till totalt av alla där också SM-medaljerna avgörs kom Linnéa på plats fem, Isabelle på plats sex och Johanna på plats åtta.

Herrjunior 60 skott
Eddie Johansson, Viktor Johansson, Tony Björnson och Filip Almgren från Värnamo Skytteförening och Elias Johansson från Anderstorps Skytteförening tävlade i denna klass.

Eddie kom på plats 26 med 591.2, Viktor på plats 28 med 589.0, Tony på plats 52 med 567.6 samt Elias på plats 61 med 550.0.

I klassen Herrjunior A kom Eddie på 21:a plats, Filip på plats 30 och i Klass Herrjuniorer C kom Viktor på plats tre och Elias på plats 12.

Damklassen 40 skott
Isabelle Johansson och AnnChristin Johansson från Anderstorps Skytteförening tävlade i denna klass. Isabelle kom på plats 26 med 407.1 och AnnChristin kom på plats 66 med 394.8.

Michaela Arvidsson som medlem i Skillingaryds Skyttegille men tävlar för Eskilstuna kom på plats fyra med 412.3 i grundomgången och på plats fem i finalen. Vinnare av guldet blev Isabell Edman från Jönköpings Skyttegille.

Herrklassen 60 skott
Jörgen Kristensen och Tomas Pettersson från Anderstorps Skytteförening deltog i denna klass. Jörgen kom på plats 59 med 591.4 och Tomas på plats 75 med 572.1