Sport

IFK trea bland 52 lag

IFK trea bland 52 lag

Sport I helgen deltog IFK Värnamo F02 i Sveriges näst största fotbollscup, Eskilscupen.

Efter att ha vunnit alla tre gruppspelsmatcherna och slutat etta i gruppen väntade kvalmatch mot Hässleholm. En stabil seger med 2–0 och vi var klara för A-slutspel!

Nu gällde det att ladda om. Vi fick En skön eftermiddag och en god natts sömn på vandrarhem och kände oss pigga i benen för en tidig åttondelsfinal mot Sollentuna. Det satt långt inne och 0–0 i halvtid skakade oss i publiken, men efter lite snack i pausen lossnade det och matchen slutade 2–0.

Nästa utmaning: kvartsfinal mot Smedby Boik.
Även den matchen började tight och skakig, men med vilja och hårt arbete lyckade vi få hål på dem och hinna peta in tre mål innan slutsignalen ljöd.

Pastasallad i all hast och vidare till Olympiafältet för semifinal mot Onsala.

Hittills har vi gjort 15 mål och bara släppt in ett. En fantastisk turnering, men visst lockar en A-final inne på själva Olympia. Det blir en tuff drabbning där Onsala tar ledningen och vi ligger under för första gången. Vi gör som vi vet att vi kan; nöter på och lyckas kvittera. Det blir slutresultatet och straffar skulle avgöra… Onsala drog längsta strået och vann med 4–2. Vi slutade på en hedervärd tredjeplats bland 52 deltagande lag!

Enskede vann finalen över Onsala med 1–0.

Hela laget är värda en stor eloge!

Ulrika Grunditz

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *