Sport

Michaela tävlade i Bundesliga

Michaela tävlade i Bundesliga

Sport Michaela Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille har inte lagt geväret på hyllan.

Nu i helgen gjorde hon debut i det populära tyska Bundesliga.

Hon tävlar i lag SV Wickenberg och är ersättare för danskan Stine Nielsen. Stine kunde ej tävla denna helg så nu var det äntligen dags för Michaela att göra sin debut i tyska Bundesliga. Man tävlar man mot man och Michaela vann sin match på lördagen men förlorade tyvärr på söndagen med två poäng. Tyvärr förlorade även laget båda sina matcher men Michaela var ändå mycket nöjd med sina resultat då Bundesliga är en av de svårare tävlingarna att skjuta på genom det enorma intresset. Bundesliga är en mycket populär tävling i Tyskland med mycket publik, enorm ljudvolym och högt stress-påslag! Av fem skyttar i laget är bara en skytt tillåten att komma från ett annat land vilket gör dessa platser högt åtråvärda.

Här är Michaelas egna ord om tävlingen:

– Så, då var min Bundesliga-debut över. Det var så himla kul! Tack alla som gjort detta möjligt! Jag är väldigt nöjd med mina resultat av två gånger 395. Tyvärr vann inte vårt team den här gången, men det tar vi nästa gång…

– Jag önskar vi hade fler tävlingar som denna i Sverige också. Det är en väldigt trevlig tävling.

Man kan följa Michaela mer på hennes Facebooksida

Kort info om Bundesliga:

Man skjuter i ett lag om fem skyttar, där skyttarna är rankade efter föregående tävlingsresultat, eller om man är ny uppskattat resultat från coachen. Där skytten på plats 1 tävlar mot skytten på plats 1 i motståndarlaget. Skytten med högsta resultatet efter 40 skott vinner (heltal). Vid lika resultat är det särskjutning skott för skott. Det laget med flest segrar vinner matchen. Normalt skjuts det två matcher per tävlingshelg, en på lördagkväll och en på söndagförmiddag. Det brukar vara riktigt bra stämning med hejande publik. En mycket populär tävling med stor folktillströmning och maximal ljudvolym. Väldigt kul tävling att titta på live.

Foto: Eckhard Frerichs

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *