Sport

Tre SM-brons till Skillingaryd

Tre SM-brons till Skillingaryd

Sport Skillingaryds Skyttegille erövrade ett individuellt brons och två brons i lag vid 3 Nationella SM i luftgevärsskytte.

Michaela Arvidsson tog det individuella bronset samt ett i lag plus att det blev brons i lag för Yvonne Johansson och Helena Kristensen.

Tävlingen avgjordes samtidigt på två platser i landet, Linköping och Umeå för att minska de deltagandes resväg till tävlingsplatsen. Tack vare den digitala tekniken med bland annat storbildsskärm så är detta möjligt.

I klasserna sittande räknas decimalerna med, i ståskytteklasserna räknas det heltal.

SM stå (111 deltagare)
Michaela Arvidsson i SM-klassen stående tog sig till finalen som fjärde skytt genom att skjuta 394 i grundomgången. I finalen tog hon ett individuellt SM brons. Johanna Johansson, Skillingaryd kom på plats 33 med 388 poäng.

Distriktslag (Småland), tog brons i denna klass. Michaela var uttagen till detta lag och fick därmed med sig ytterligare ett SM-brons hem.

JSM stå (90 deltagare)
Skillingaryd hade inga juniorer med denna gång. Däremot var det tre killar från Värnamo Skytteförening.

Det var Viktor Johansson som fick 370 poäng och plats 61, Eddie Johansson som sköt 368 och kom på plats 65 och Tony Björnson med 352 poäng och plats 80.

Senior stående (32 deltagare)
Lars Bergdahl, Värnamo kom i klassen Veteran stående på plats 9 med 373 i grundomgången. Lars gick till final och slutade där på en tolfte plats.

Senior sittande (40 deltagare)
I denna klass lyckades Helena Engvall Kristensen, Skillingaryd bäst med ett personligt rekord. Deltog i sitt andra SM och gick till final för andra gången! sköt 421,4. Blev åtta i grundomgången och sen nia när finalen var klar

Från Värnamo Skf kom Björn Bjarnsson på plats 15 med 418,8. Michaela Arvidsson, Skillingaryd på plats 24 med 416,7. Lite kul att notera att Michaelas skjutning i stående hade bättre decimaler än sittande, i stående hade hon 417,0 bäst av alla stående.

Veteran sittande (63 deltagare)
Det har aldrig tidigare varit så höga resultat på så många i tidigare SM som det var i detta SM i sittklasserna. I sitt veteran blev det dessutom nytt svenskt rekord genom Jill Wremert Andersson från Västervik med 530,3 inklusive finalresultat.

Yvonne Johansson Skillingaryd lyckades bäst här med ett personligt rekord, hon sköt 421,8. Med det resultatet blev hon trea i grundomgången och gick till final där hon slutade på plats sju.

Sören Henrysson, Värnamo Skf, kom på plats 12 med 420,7. Annika Arvidsson, Skillingaryd, kom på plats 22 med 419,6. Mitte Johansson, Skillingaryd, sköt 418,8 och kom på plats 27. Gunnar Jakobsson, Värnamo Skf, på plats 43 med 415,9. Leif Danielsson, Värnamo Skf, kom på plats 45 med 415,1. Per Carlsson, Värnamo Skf, på plats 59 med 407,5. Ann-Christin Danielsson, Värnamo Skf, på plats 60 med 407,5

Föreningslag stå (38 lag)
Skillingaryds Skyttegille lag 1, Michaela Arvidsson och Johanna Johansson kom på plats 6.

Värnamo Skf lag1, Eddie Johansson och Viktor Johansson plats 33

Värnamo Skf lag 2, Lars Bergdahl och Tony Björnson plats 35

Föreningslag sittande (34 lag)
Skillingaryd lag1, Helena Engvall-Kristensen och Yvonne Johansson SM-brons.

Skillingaryd, lag 2 Mitte Johansson och Annika Arvidsson plats 11.

Värnamo Skf lag 3, Gunnar Jakobsson och Björn Bjarnson plats 21.

Värnamo Skf lag 2, Per Carlsson och Sören Henrysson plats 30.

Värnamo Skf lag 1, Ann-Christin Danielsson och Leif Danielsson plats 34

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *