Sport

TV: WIK vann över Rydaholm

Värnamo.nu

Sport Waggeryds IK besegrade Rydaholms GoIF med 4–2 sedan alla mål kommit i första halvlek.

Även om Rydaholm tog ledningen var WIK klart bättre i första halvlek. Gästerna hade mycket svårt mot de snabba hemmaanfallarna. Robert Glavas, Filip Lipovac och Sebastian Andersson hörde till dem som tog sig fram ofta retfullt enkelt. Rydaholms försvar var förvånansvärt tamt denna afton. Ivan Spahic och de andra har sett betydligt bättre ut tidigare. Det var inte utan att skadade Pierre Rosberg saknades rejält.

Efter den målrika första halvleken blev det mattare i andra, WIK verkade spela mer på resultatet. Det var jämnt men få målchanser.

– Jag kan inte var annat än nöjd, säger WIK-tränaren Roger Andersson.

Han har anledning att vara det då WIK stod för ett bra tempo. Gästernas tränare Göran ”Wille” Johansson hade däremot svårt att förstå hur hans killar var så lama som de var i kväll. De var ofta rena rundningsmärkena.

Det är svårt att hitta någon av Willes grabbar som får godkänt. Arianit Bunjako försökte men var lite för kär i bollen.

I WIK är det däremot lätt att plussa många. Förutom de vassa anfallarna kan nämnas Zebbe Karlsson, Edwin Forsman och William Andersson som hörde till de mer framträdande.

Målen för WIK gjordes av Filip Lipovac 2, Viktor Forsman och Robert Glavas.
För Rydaholm nätade Zenel Dautaj och Mirnel Vejzovic.