Avlidna

Ing-Marie Andersson

Avlidna

En sträng har brustit i Skillingaryd och en Glad Ton har kommit till himlen. På Kristi Himmelsfärds dag 2020 blev Ing-Marie Andersson befordrad till härligheten som man säger inom Frälsningsarmen. Ing-Marie var född 24 augusti 1952.

Ing-Marie var en mycket välkänd person i Skillingaryd och känd för att sprida glädje omkring sig. Många är Skillingarydsborna som minns henne med tamburinen på den tiden Frälsningsarmén hade torgmöte på söndagseftermiddagen. Hon har sedan tidig ungdom varit med i kårens strängmusikkår och de senaste åren har hon varit en uppskattad ledare där.

Ing-Marie jobbade i många år som kontorist i möbelbranschen men sadlade om till begravningsentreprenör. Hennes kunskaper blev snabbt uppskattade. Hon hade ordning och reda omkring sig och hennes administrativa kunskaper blev värdefulla på begravningsbyrån.

Hon hade en stor personkännedom om Skillingarydsborna vilket var till stor nytta vid sorgebesök och  begravningar. Inte var det sämre av att Ing-Marie var duktig sångare, behärskade piano, dragspel och gitarr vid minnesstunder och vid alla möten och sammankomster i Frälsningsarmen.

Hon var en mycket social person. Glädjen var stor när hon gick i samhället, pratade gärna med alla. Skrattet var välkänt. Helt klart är att Skillingaryd har mist en riktig solstråle.

När det gäller den sociala biten var Ing-Marie lite mer eller mindre en diakon på sin fritid. Finns nog ingen som köpt så mycket blommor och gått hem till personer som blivit ensamma, sjuka eller äldre.

Hennes arbete inom Frälsningsarmen var ovärderligt: Allt från städning av kårlokalen och Fåglabäck till ledare av bland annat strängmusikkåren och på 80-talet av den populära ungdomskören Glad Ton.

Det år många, många i Skillingaryd som kommer att sakna Ing-Marie. Bland andra alla kamrater i Frälsningsarmen. Väninnor över stora delar av landet.

Närmast anhöriga är systern Kerstin Persson med make Agne med barn och barnbarn.

Linus Persson

Ing-Marie tillsammans med Majken Engholm

23 reaktioner på Ing-Marie Andersson

Sorgligt, vi lekte tillsammans som barn på Brunnsgatan där vi växte upp och har vid olika tillfällen träffats genom livet. Jag kommer minnas Ing-Marie som en solstråle.
Varmt deltagande till Ing-Maries syster Kerstin med familj.
Helena

Precis så, Linus. Fint skrivet om Ing-Marie. Solstråle, hängiven sina uppgifter och omtänksam. Kommer vara saknad. Fint foto tillsammans med Majken.

Vad ledsamt att höra att Ing-Marie gått bort.
Ing- Marie bodde i lägenheten under min, på Storgatan 23, när jag först flyttade till Skillingaryd. Hon var alltid glad och trevlig och strålade.
Nu har hon fått frid

Att sprida glädje för andra, bättre betyg kan man inte få, men det stämde precis in på Ing-Marie !!
Man blev alltid glad när man träffade henne😊!!

Fin text som beskriver även min bild av Ing-Marie även om vi inte sågs så ofta under årens lopp. Hon hade ett stort och glatt hjärta med plats för väldigt många. Det blir nog lite tråkigare i Skillingaryd men det blir bra fart i himlen. Och fint att se bilden på Ing-Marie Och min mor.

Nej vad ledsen jag blir 🙁 🙁 🙁 vad har hänt?!

Ing marie har alltid varit så snäll och tillmötesgående, rolig, såg en på ett sätt som var så fint. Kommer minnas Ing marie med glädje.

Verkligen en solstråle på många sätt.
Tack för fina ord.
Spelade tamburin med henne när jag va liten.
Stort stöd när mina föräldrar gick bort.
Alltid glad och med glimten i ögat.
Gillade henne skarpt.
💖

Tycker att du Linus beskrivit Ing-Marie på ett utomordentligt sätt.
Hon var den stora glädjespridaren och det jag uppskattar är den omsorg hon hade för många äldre. Min mamma var en av dem hon verkligen brydde sig om. Fin bild på mamma och Ing-Marie. Saknar er båda!!

Träffade henne för några veckor sedan och då tröstade hon mej när hon hörde att min mamma precis gått bort i covid-19.
Men inte ett ord sa hon om att hon inte var bra själv 😢💔

Så otroligt sorgligt underbara solstrålen ingmarie
Kommer att sakna ditt härliga skratt och dina roliga kommentarer när vi träffades..
Dock bara för några veckor sedan du och Kerstin kom in och handlade hos mig…och då så du DET HÄR KOMMER BLI BRA…men tyvärr ville livet annat…men vilken glädjeängel du kommer att bli.
Så fint skrivit Linus..
Älskad och saknad

Det är med stor sorg jag fick detta besked. Under alla år sedan jag lämnade Skillingaryd har vi hållit kontakten regelbundet. Vi träffades för ett par månader sedan en sista gång ock som vanligt pratade vi om tiden som varit. Visst visste jag att du var allvarligt sjuk men att det skull sluta så här var inte vad jag väntat. Många fina o roliga minnen kommer jag att bevara i mitt hjärta. Till sist en eloge till Linus för en fin text.

Fina och precisa ord om Ing-Marie.
Jag kommer att bära med mig så många härliga, personliga minnen av dig Ing-Marie. Vi var kollegor i många år du och jag, du var en stor glädjespridare varje dag på jobbet. Idag får jag minnas dig genom inspelningen ifrån Kristers och min vigsel då du sjöng så fantastiskt för oss. ”Det vackraste jag vet” och ”Kärleken förde oss samman” Du gjorde det så vackert för oss. Vi ses igen fina Ing-Marie.

Så sorgligt. Jag minns Ing- Marie alltid som en solstråle var jag än mötte henne och så minns jag sången med dig:
Gå uppför solskensberget 🎶💖

Med frimodiga Hallelujarop och minnen från Frälsningsarmen fick Ing Marie min mor, Gun Gennemark, att leva upp vid de återkommande besöken som Ingmarie gjorde vid Sörgården. Detta kommer alltid att ihågkommas av mig och min familj.

Så ofattbart sorgligt !
Älskade Ängeln Ing-Marie.
Inte kunde jag tro – när vi pratade för några veckor sedan – att det var sista gången jag pratade med min roliga, glada och omtänksamma skolkamrat och ungdomsvän.
Livet är ömtåligt och den insikten sätter varje levande, kärleksfull sekund i perspektiv.
Tack Ing-Marie för den DU var!
Innesluter syster Kerstin med familj i bön.

Nu är hon tillsammans med min kära mor, Irene Pettersson (Rydström) och sjunger Han har öppnat pärleporten. Ingmarie kom alltid med ett leende på läpparna. Hon välkomnade alla, ung som gammal. Nu har Skillingarydsborna mist en fin människa. Eva Lilja

Lev idag, med ovetskap om vad som händer imorgon🙏
Det va det vi sa till varandra och gav varandra en varm kram❤️
Tack för alla år! Många härliga minnen som vi så många gånger påminde varandra om(oj va vi skratt)9
Du va så omhändertagande o mån om alla.
Du kommer saknas av så många som det sagts. Men så skönt att ändå veta att vi snart kommer att ses igen🙏🙏🙏
Tack för allt ”goa” o härliga Ing-Marie❤️❤️
Agneta P

Ibland är livet orättvist, varför drabbas av grym sjukdom när man behövs på jorden för att sprida glädje. Tack kära lilla goa glada spralliga omtänksamma Ing-Marie. Har haft förmånen att jobba tillsammans i 25 år. Gjorde man något för Dig, fick man mer än dubbelt igen. Tack för härlig sång och dragspelsmusik vid många tillfällen. Nu gick Du bort i fel tid, när Coronan styrde oss. Utan kramar och händer att hålla, detta som Du älskade. / Eva Kursten

Vi hade stöd och fantastisk hjälp vid Eivor Lemkes begravning, vår svärmor och mor. Ing-Marie visade ett så stort engagemang och alltid glad och respektfull. Allvarlig när så krävdes.
Vi visste inte att hon var sjuk så det var ledsamt och sorgligt att få vetskap om att hon avlidit.

Guds lilla sångfågel Ing-Marie har fått flytta till sitt himmelska hem.Kristi himmelsfärdsdag, när fåglarna sjunger som mest runt omkring oss!
Hon spred Jesu glädje omkring sig.Var så uppmuntande.
Under bön för henne för några veckor sedan såg jag en bild inom mej av en strålande Ing-Marie i Jesu hand.Tack Jesus för hennes liv! Om vi lever, lever vi för Herren, och om vi dör dör vi för Herren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *