Avlidna

Marianne Andersson till minne

Avlidna

Till minne av Marianne Andersson

I den högaktningshöga åldern av 97 år, avled Marianne Andersson i måndags. Marianne var nog mer eller mindre halva Skillingaryds fröken under sin lärargärning på Fågelforsskolan. Själv hade jag aldrig Marianne som lärarinna men jag kommer ihåg henne under skoltiden då hon undervisade i andra klasser. Alltid klädd i ljusblått vilket hon även var på äldre dagar.

Marianne var en sann medmänniska. Aktiv, så länge krafterna fanns, i Svenska kyrkan. Hennes arbete i Svenska kyrkan är ovärderligt.  Att som skolfröken och att ta hand och värna om barn var verkligen något som låg Marianne om hjärtat. Jag minns en bild från en lokaltidning från 1973 då en flicka var försvunnen i Skillingaryd. Då var Marianne med ute och letade efter henne.

Systrarna Anderssons hus på hörnet vid Fridhäll är ett känt begrepp för alla Skillingarydsbor. Jag har haft förmånen att besöka detta vackra hem några gånger. Jag blev alltid behandlad som en ”stor” man av Marianne och systern Inger när jag kom på besök.

En av Mariannes alla elever var före detta biskopen Jan-Olof Johansson. När Marianne fyllde 90 år hade dåvarande kyrkoherden Leif Skjetne på något vis sagt till Jan-Olof att Marianne fyllde 90 år. Biskopen ringde till Marianne och gratulerade henne och det var en höjdpunkt i Mariannes långa liv.

Senaste tiden har Marianne bott på Sörgården. Jag träffade henne några gånger i samband med Svenska Kyrkans gudstjänster, trots sviktande hälsa, kom alltid glimten i hennes ögon när jag överlämnade psalmboken till henne.

Tack för allt du gjort Marianne och givetvis går tankarna till systern Inger.

Linus Persson

2 reaktioner på Marianne Andersson till minne

En av mina absoluta favorittanter i Skillingaryd. Vila i frid kära du! ❤ Jag kommer minnas dig med stor glädje och kärlek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *