Avlidna

Minnesord: Christer Jonasson

Avlidna

Christer Jonasson som utställare

Vi i Värnamo Filatelistförening har nåtts av det sorgliga budskapet att vår medlem Christer Jonasson avlidit efter en tids sjukdom. Christer var uppvuxen i Värnamo och var född den 7 december 1964. Han avled i lördags den 30 juni 2018.

Christer bodde i många år i Tånnö men har de senaste åren efter sjukdom och sin sambos bortgång bott i Värnamo.

Han kom tidigt med i vår förening och talade in i det sista om sin stora hobby. Han var extra intresserade av så kallad hembygdsfilateli och debuterade vid utställningen Skivaryd 2011 i Skillingaryd som utställare. Han fick den gången 71 poäng och silver, vilket vi många tyckte var i snålaste laget.

Christer fortsatte att utveckla sitt exponat Skåne Smålands järnväg. Här finner man brev och frimärken stämplade vid orterna utefter denna järnvägslinje, bland annat från Värnamo, Åminne och Hånger.

Vid utställningen Hallfrim i Falkenberg 2012 fick han rättmätig belöning: stort silver och hela 78 poäng. Christer ställde ut i klassen posthistoria.

Han ställde även ut på Wernamo 2015 i Värnamo och det blev åter 78 poäng. Han hade sedan ambitioner att bygga vidare men sjukdomen satte hinder i vägen.

Christer jobbade i många år som elektriker men bestämde sig för något år sedan att byta branch. Han skulle utbilda sig inom vården men det hann aldrig bli så.

Vi som kände Christer kan bara intyga i att han var en sann filatelist med stort kunnande och en fin kamrat som gick bort alldeles för tidigt. Även mot slutet av sin sjukdom talade han om framtiden och hur roligt vi skulle kunna ha det i filatelins förtrollande värld. Han tyckte bland annat att vi på något sätt skulle ha ett arrangemang inom filatelin när Värnamo stad fyller 100 år 2020.

Just nu går tankarna framför allt till hans närmast anhöriga: Syskon, barn och föräldrar.

Värnamo Filatelistförening genom Per Bunnstad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *