Begravning

Ingvar ”Ia” Johansson Skillingaryd

Begravning

Begravningsgudstjänst har hållits i Skillingaryds kyrka för Ingvar ”Ia” Johansson, Skillingaryd. Akten inleddes med att Anette Svensson på orgel spelade Amazing grace, folkmelodi varefter hon på flygel ackompanjerade Sanna Bervebrink som sjöng Jag har hört om en stad av L Lithell. Officiant var Martin Ahlqvist som höll griftetal samt förrättade överlåtelsen och gemensamt sjöngs psalmerna Blott en dag och Bred dina vida vingar. Under stilla orgelmusik tog familj, släkt och vänner ett sista avsked av Ingvar.

Blommor märktes från Frälsningsarmén vars fanor också omgav kistan. Sanna Bervebrink sjöng därefter Som en bro över mörka vatten av P Simon och till avslutning framfördes Våren av E Grieg.

Under klockringning lämnade de församlade kyrkan och gravsättning skedde därefter i familjegraven på Skillingaryds kyrkogård.

Minnesstund följde i Församlingshemmet. Ett bildspel med bilder från Ingvars liv visades av sonen Mattias Gröndahl, Vetlanda och med sång och musik medverkade Sanna, Margit och Einar Bervebrink som ackompanjerades på piano av Kerstin Persson. Tal hölls av Thorbjörn Gunnarsson, Vaggeryd, Johnny Andersson, Skillingaryd och för Frälsningsarmén talade Kerstin Svensson, Skillingaryd. Per Malmqvist svarade för värdskapet och en avslutande andakt hölls av brorsonen Alexander Bervebrink, Malmbäck. Ingvar Johansson hade utöver med blommor hedrats genom minnesgåvor till Frälsningsarméns kår i Skillingaryd och Parkinsonfonden.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *