Begravning

Signe Claesson, Skillingaryd

Begravning

I Skillingaryds Missionskyrka hölls fredagen den 6 maj 2022 begravningsgudstjänst för Signe Claesson, Skillingaryd.

Officiant var pastor Nicklas Gideskog. Anna-Maria Toftgård spelade orgel och piano och framförde ”Tröstevisa”, ”Koppången” samt ”Härlig är jorden”.  Maria Hamretz medverkade med solosång och sjöng ”Hur skall inte himlen vara då” och ”Vi skall ses igen”. Gemensamt sjöngs psalmerna ”Blott en dag” och ”Det finns djup i Herrens godhet”.

Under tonerna av kända Himmelssånger togs ett sista farväl vid den vackert blomstersmyckade kistan och blommor nedlades av dottern Anita med make Michael och sonen Sven med hustrun Lena, barnbarn med respektive och barnbarnsbarn, broder och svägerska, syskonbarn övrig släkt och vänner, samt Skillingaryds Missionsförsamling.

Utöver blommorna vid kistan hedrades Signes minne med gåvor till Skillingaryds Missionsförsamling, Pionjärarbetet i Båstad samt Läkare utan gränser.

Christina Lundström framförde familjens tack för all hedersbevisning.

En efterföljande minnesstund hölls i Missionskyrkans församlingsvåning. Barnen hade skrivit ett personligt tal som framfördes av svärsonen Michael Hamretz. Personliga minnesord gavs även av barnbarnen Martin Hamretz och Ludvig Claesson följt av ett bildspel med bilder från Signes liv. Minnesord gavs även av Marianne Åsebrant och Sven Ahlgren. Minnesstunden avslutades med sång av Olivia Hamretz som sjöng ”Då ska glädjen bryta fram” och ”Bred dina vida vingar” och en andakt av Nicklas Gideskog.

Gravsättning kommer ske på Skillingaryds kyrkogård.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *