Dagens ros

Vaggeryds kommun

Dagens ros

Vilken kommun vi bor i! Jag har bott här nu i snart 8 år och det får mig att känna mig som hemma i mitt barndoms Huskvarna. Ordning o reda. Var inte lönt man hittade på nåt bus för alla kände alla. Kalle Kittendorf visste exakt vem du var. Och alla andra politiker med.

Så är det inte här och numera är jag inte längre i den åldern att jag pallar äpplen eller åker på pakethållaren på nån kompis cykel – och blir tillsagd. Men jag vill ge vår kommun en stor eloge.

Mitt yngsta barnbarn är för första gången med på detta fantastiska påhitt, ”Sommarkul”. Våra kids här fraktas gratis till Vaggeryd och får ha jättetrevliga sommardagar tillsammans. Dessutom är mitt yngsta barnbarn med och dansar nere på UG några dar i veckan.

Minns när mina båda barn var små …ångesten, pengabristen som ensamstående långinkomst-mamma. Vi kunde aldrig göra något. Gå ut i skogen o fika samtidigt som jag försökte intressera mina ungar för vår historia och kultur – för att göra det lite mer spännande. Lite svårt att förstå för vissa idag kanske… men just därför blir jag så glad när ”våra” barn här i vår kommun inte lämnas utan valet att vara med på Sommarkul.

Vill också ge en stor eloge till våra fältare! Ni är omtyckta, har jag hört. Ni kan prata med våra barn. De gillar er – och därför lyssnar. Ni är en verklig tillgång för våra barn och ungdomar. Det har sällan varit lätt att vara ung – i motsats till vad som sas förr. Jag vet – som ett så kallat maskrosbarn.

Förlåt min svada men i min glädje för vad nutidens barn får för möjligheter svämmar jag över av glädje.

Tack Vaggeryds kommun för vad ni gör för våra minsta!

En mormor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *