Fler annonser

Fridhäll

Jonas Helgesson. Pressbild

Fridhäll lördag 29 juni kl. 19.00

Jonas Helgesson har föreläsningen ”Ett CP-bra liv”

Alla är varmt välkomna. Efter föreläsningen är det fika.

Jonas är en inspiration för många. Det är så lätt att många gärna ser problemen och inte möjligheterna i livet. Han har inget enkelt liv och blir ofta utsatt för kränkningar.

Ändå är han egen företagare och har familj med fru och två barn.

Här kommer en förkortat citat från hans egen presentation på hans hemsida:

Jag heter Jonas Helgesson och är uppvuxen i Göteborg men bor numera utanför Malmö, i trakterna där det luktar traktor. Jag har hunnit bli 40 år gammal och är gift med Hanna och har två barn. Jag arbetar som föreläsare, ståuppare, skribent och författare. Det jag gör är helt enkelt att berätta om mitt liv. I den affärsidé jag visade för ”skatteverks-kvinnan” stod det att jag skulle sälja mig själv. Rakt på sak men ändå sant.

I den affärsidén jag visade för ”skatteverks-kvinnan” stod det att jag skulle sälja mig själv.

Vad ska jag mer säga? När jag ska beskriva mig själv på det här sättet blir det rätt uppstyltat, jag får lätt kramp. Vad är värt att berätta? Vad är människor intresserade av att veta? Ska jag exempelvis ta upp att jag har skickat in en låt till melodifestivalen som inte kom med? Kanske förståligt när första textraden var: “Som en stilla och varm ocean.” Och hur låter det förresten för en kille att säga att han hellre ser på töntiga komedier än actionhjältar i bar överkropp..?

Sedan har vi naturligtvis det här med min CP-skada. Hur ska jag få in den här på ett lätt och smidigt sätt? Jag har blivit bränd efter att ha skrivit arbetsansökningar, där jag både ha testat att skriva att jag är CP och att jag inte är det. Moment 22. Inget blir riktigt lyckat. Skriver jag exempelvis att jag är CP får jag inga jobb men skriver jag däremot att jag absolut INTE är CP, ja då blir intervjun aningen stel så att säga.

En bra sak är om man kan leda in samtalet på att jag spelar golf. Och när de frågar vad jag har för handikapp så säger jag: “Syns inte det..?”