Det händer

Ingemar Olsson till Betelkyrkan

Det händer I kväll blir det konsert i Vaggeryd.

Ingemar Olsson

Sångaren och kompositören Ingemar Olsson är mest känd för  psalmen ”Du vet väl om att du är värdefull”, som finns med på hans platta ”I full frihet” från 1983. Carola har spelat in den två gånger och den kom under 1980-talet även in i Den svenska psalmboken. Andra exempel på artister som tolkat honom är rapparen Petter som gjort Ingemars låt ”Sköna människor”.

I kväll lördag bjuder Ingemar Olsson på en garanterat fartfylld konsert i Betelkyrkan i Vaggeryd tillsammans med Betelkören och Betel Gospel. Då kommer uteslutande sånger skrivna av Ingemar Olsson att framföras. Musiken kan beskrivas som glad och lättillgänglig, stilen är pop/rock och ibland ballader, med inslag av gospel. Sångtexterna är kluriga och handlar om kärlek, Gud och politik i en högst personlig blandning.

Ingemar Olsson har efter debuten 1969 gjort drygt 20 skivinspelningar. Låtarna har spelats in på olika orter som Stockholm, Los Angeles och Johannesburg och Ingemar har turnerat i stora delar av världen. Fyra av hans låtar har legat på Svensktoppen: Liten och stor, Rock’n roll är musiken, Som din mamma och Verkligheten är större. Han medverkade i TV-serien ”Minns du sången” som sändes i SVT 1998–2000.

2012 hade Ingemar Olsson ett deltidsjobb som pastor i Ängebykyrkan i Fellingsbro, där församlingen till stor del utgörs av flyktingar och asylsökande från hela världen. Mötet med dem blev bakgrunden till att han skrev spänningsromanen Utvisningen och spelade in två musikvideor, Det här är ditt land och Jesus Is Not a Religion.

Östra Afrika har drabbats av extrem torka. Svenska Alliansmissionen har initierat en insamling som kommer att ske under konserten.