Nyheter

Landshövdingen lämnar sitt uppdrag

Nyheter Landshövding Håkan Sörman har hos regeringen begärt att få lämna sitt uppdrag i förtid och kommer att sluta den 1 oktober

– Min hustru och jag får helt enkelt inte vårt privatliv att fungera på ett bra sätt, säger Håkan Sörman. Marie-Louise Sörman har sedan länge av hälsoskäl ett behov av att tidvis vistas utanför stadsmiljö och är då vid vårt fritidshus på Österlen. Detta behov har nu ökat och det innebär att vi långa tider inte ses. Vi har kommit upp i den åldern att man bör ta tillvara den tid man har tillsammans och då väljer jag det framför det hedrande uppdrag som jag nu kommer att lämna efter knappt halva min förordnandetid.

– Jönköpings län är en mycket attraktiv del av landet och har redan idag medvind på många områden. Jag är övertygad om att länet kommer att bli ett ännu starkare kraftfält som den fjärde tillväxtregionen i Sverige. Det hade varit roligt att få vara med lite längre och arbeta för detta.

– Jag vill också tacka alla medborgare, företag, kyrkor, föreningar och kommuner som så vänligt har tagit emot Marie-Louise och mig. Det känns trist att behöva kliva av detta  mycket speciella jobb, men vi tar med oss många fina minnen från vår tid i länet.

– Det är heller inte enkelt att lämna ett förtroendeuppdrag som man har fått av regeringen. Jag sätter stort värde på civilminister Ardalan Shekarabi, som jag tycker har stora kunskaper och en tydlig vilja att utveckla välfärdssektorn. Därför är det extra tråkigt att inte kunna fullfölja mitt uppdrag, men jag är också glad för den förståelse som regeringskansliet har visat för min situation. Jag kommer självklart fullt ut ta ansvar för mina arbetsuppgifter fram till den 1 oktober, säger Håkan Sörman.

Dela