Nyheter

”Palmcrantzaffären” fortsätter

Nyheter Allan Ragnarsson kallas in i ärendet

I dagarna har det framkommit att det finns ett brev daterat 2015-12-17 angående Cathrine Palmcrantz anställning på näringslivsrådet i Vaggeryd.

I brevet framgår att Cathrine får tillgodoräkna sig anställningstiden på kommunledningskontoret i Vaggeryds kommun vid ny anställning för Vaggeryds Näringslivsråd från och med 1 januari 2016. Brevet är undertecknat av Allan Ragnarsson och Bengt-Olof Magnusson som båda då var firmatecknare för kommanditbolaget Vaggeryds kommun.

Frågan är nu om hon har en eller tre månaders uppsägningstid. Cathrine slutade efter en månad och nu är Allan Ragnarsson inkallad till nästkommande arbetskottmöte för att reda ut vad, hur och varför brevet inte kommer fram förrän nu.

– Kommunens ansvar att uppfylla avtalet och att Cathrine får tillgodoräkna sig sin tjänstetid under tiden hon varit anställd hos oss, säger Kent Williamsson (S).

– Cathrine har sagt upp sig själv. Vår personalchef ska ansvara för detta. Vi ska sköta politiken. Läget är mycket oklart, inflikar nuvarande kommunalråd Gert Jonsson (M).

Sara Mejving

Dela