Nyheter

​Proton Engineering tar hem högvolymaffär

Nyheter Lagom till jul kom det efterlängtade beskedet – efter månader av förhandling har Proton Engineering tagit en högvolymaffär motsvarande 1,5 miljoner levererade produkter över tio år.

Förhandlingarna med ett av de globala OEM-företagen i Europa påbörjades i våras och nu står det klart att Proton Engineering i Skillingaryd ska leverera högvolymartiklar under flera år framåt i ett samarbete med tillväxtpotential.

– Det hårda arbetet och de långa förhandlingstimmarna har lett till en djupare relation med vår kund, där vi har fått en ännu bättre förståelse för kundens behov och hur vi kan vara en del av deras framtida plattformar, säger vd Marcus Malveholm.

Maskininvesteringar inför serieproduktion
Prototyper har redan levererats och testas just nu. Under 2021 kommer betydande maskininvesteringar att göras på Proton Engineerings anläggning i Skillingaryd för att sedan under 2022 gå igång med serieproduktion.

– Den här affären kom verkligen som en julgåva, men vi har jobbat stenhårt för den. Det har varit ett lagarbete där alla har bidragit och det känns jättebra att vi har lyckats. Det är ett bevis för att vi kan leverera det våra kunder förväntar sig, säger försäljningschef Iosif Hampel.

Konkurrenskraftiga på global marknad
Att Proton Engineering kan leverera och möta kundernas förväntan är just det som skapar förutsättningar för framtiden, konstaterar Iosif Hampel.

Marcus Malveholm fortsätter:

– Vi har bevisat oss vara väldigt konkurrenskraftiga ställda mot globala aktörer. Vår tekniska spetskompetens tillsammans med vår stabila kvalitet och vår extremt goda leveransförmåga har gett upphov och möjlighet att ta den här affären, säger Marcus.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *