Nyheter

10 kilo dynamit skulle döda fem personer

Nyheter Det var den 17 oktober vi berättade om i tidningen att en större polisinsats pågick i södra delen av Skillingaryd. Ett misstänkt farligt föremål hittades i en bil som stoppades i en poliskontroll under natten och bombskyddet tillkallades. Om två veckor åtalas en 30-årig man och en 25-årig kvinna för allmänfarlig ödeläggelse och mordförsök 

Bild från oktobermorgonen då nya Åkersvägen var avstängd

I bilen, som stoppades i kontrollen den där oktobernatten satt två personer, en man och en kvinna, de har sedan dess varit häktade i Jönköping. Om två veckor åtalas de båda i Jönköpings tingsrätt. 

Mannen, som är från en annan del av länet, tillsammans med kvinnan är misstänkta för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse. Mannen, som är i 30-årsåldern, hade skaffat 9,9 kilo dynamit, tog bilen till Skillingaryd där man stoppades i en poliskontroll. De båda personerna i bilen åtalas för mordförsök för att ha planerat att använda dynamiten i syfte att döda fem personer.

Mannen och kvinnan har sedan gripandet varit häktade i Jönköping och den 18 april börjar rättegången gällande mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse. 

Taggar

Dela


Läs mer

Större polisinsats i Skillingaryd – misstänkt föremål säkrat av bombskyddet
Fortsatt häktning efter bombdramat
Tilltänkta måltavlan själv inför rätta
Nu inleds bombrättegången

5 reaktioner på 10 kilo dynamit skulle döda fem personer

Undrar om folket verkligen förstår hur allvarligt detta är, detta sker nästan dagligen runt om i landet och fortfarande vill folk ha mer av denna vara.

Var det den bilen som inte hade något med tidigare händelse att göra? Som befanns sig i närheten av första ingripandet som skedde.
Hyckleri från polisen att avfärda sådan information nära skolor för att tona ner oron.
Helt otroligt att man kan göra så, om man ens får göra så från polisen sida, hellre att folk vet än att försöka mörklägga så pass viktig information för allmänheten.

Polisen har sina egna metoder och det kan vara bra att inte gå ut med informationer till allmänheten det visade sig att polisen gjorde ett fint arbete de spärrade och säkrade området så att inga oskyldiga skulle drabbas om det tio kilo hade detonerat. Frågan är nu hur advokater kommer att försvara dessa personer och vilket straff får de?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *