Nyheter

100 företag på 100 dagar

Nyheter Det är kommunens mål för att förbättra och utveckla kontakten med näringslivet

För några veckor sedan presenterade Svenskt Näringsliv sin rapport om företagsklimatet i kommunerna. Vaggeryds kommun hamnade på 20:e plats i landet och bäst i Jönköpings län när rankingen av företagsklimatet i kommunerna presenterades.

Vid kommunstyrelsens sammanträde i veckan ägnades ett antal timmar kring hur kommunen kan arbeta vidare för att bibehålla sin plats eller ännu hellre klättra på rankinglistan. Det kan konstateras att det finns punkter i undersökningen som kräver mera omsorg om betyget ska kunna höjas.

I rankingen pekades två punkter ut särskilt där kommunen tappat placeringar jämfört med 2017. Det handlar om skolans attityder till företagande och tillämpning av lagar och regler. När det gäller skolans attityder sätter kommunen stor tilltro till projektet ”Från förskola till jobb” där det bland annat handlar om förbättrade kontakter och relationer med till exempel det lokala näringslivet.

När det gäller området tillämpning av lagar och regler anser kommunstyrelsen det vara angeläget att vara mera aktiva utåt för att skapa relationer med de lokala företagen. De kallar insatsen för ”100 företag på 100 dagar”. Det ska nog ses mera som en ambition än att kommunen faktiskt kommer att klara att genomföra 100 företagsbesök på 100 dagar.

Syftet med insatserna är att såväl politiker som tjänstemän ska ägna mera tid åt att besöka företagen för att skapa relationer och kontaktytor. De menar att om man skapar forum för rådgivning och samtal så kan många bekymmer undanröjas och förtroendet för kommunen inte naggas i kanten när myndighetsutövning är påkallad.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *