Nyheter

100 personer kom till ostkakefesten

Nyheter Ostkakefesterna på Frälsningsarmén ungdomsgård i Skillingaryd brukar varje år samla stora skaror av besökare, så även i år.

Frälsningsarmén

Drygt 100 personer hade samlats för att ”träffas och trivas” tillsammans med Rune Storck, övriga medverkande och varandra.

När mötesbesökarna anlände så möttes de, som brukligt är, av sommarglada sånger och dragspelsmusik av Ing-Marie Andersson.

Ett fullsatt Fåglabäck välkomnades av Rune Storck som också bjöd in alla att sjunga med i sin specialskrivna allsång, ”Röd lyser stugan på Fåglabäckshöjden, här har vi samlats till ostkakefest…”

Annelie Sandberg höll sedan i den fortsatta presentationen av ett omväxlande program som innehöll två sånger av strängmusikkåren, duettsång av Kerstin Persson och Ing-Marie Andersson. Kerstin Persson spelade pianosolo ”Over the rainbow” och Annelie Sandberg läste Rune Storcks, självupplevda, dikt om ”Den folkilskna kalkontuppen”. Unisona sånger sjöngs och en kollekt upptogs, löjtnant Erik Johansson tackade för gåvorna och annonserade kommande tillfällen.

Årets speciellt inbjudna gäster var Joakim och Caroline Storck. Båda jobbar som officerare i Frälsningsarmén och de delade med sig av berättelser ur livet, från sitt arbete och sina kommande uppgifter på den nya plats de nu bor på. Vi fick även höra dem sjunga duett i sången ”Klippa du som brast för mig” och Caroline höll en avslutande andakt.

En liten, men ack så viktig, paus i programmet var det för servering av kaffe, ostkaka med sylt och grädde.

Att stämningen var både varm, glad och hjärtlig denna söndagseftermiddag på Fåglabäck kan nog många instämma i. Kökspersonal och medverkande tackades med blommor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *