Nyheter

15 procents höjning av VA-taxa

Nyheter Vid tekniska nämndens senaste sammanträde beslutade man att lämna förslaget om 15 procents höjning av kommunens vatten- och avloppstaxa...

Det blir dyrare med kommunalt vatten från nyåret

Tekniska nämnden beslutade i juni månad att godkänna det tidigare förslaget och lämna över det kommunfullmäktige. Men ärendet kom tillbaka till nämnden då brukningstaxan återigen behöver revideras på grund av förändrad internränta. 

Kenth Williamsson (S) ordförande i tekniska nämnden berättar;
– Vi tog beslut att godkänna ett reviderat förslag på VA-taxan (reds anm; vatten- och avloppstaxan). Internräntan är förändrad från 1,6 till 2,1 procent och det är huvudskälet till att vi också justerar. Det gäller alltså driftstaxan. 

Olof Sjöholm (C) vice ordförande i nämnden;
– Räntan slår hårt på oss. Det är en saftig höjning, det vet vi. Men vi ligger ungefär som andra kommuner i länet men någon kommun höjde med över 20 procent och vi räknar med att 15 procent ska räcka. 

Den tidigare föreslagna höjningen av brukningstaxan reviderades därför från 10,5 procent till 15 procent. Kommunfullmäktige kommer att besluta i november och om så blir fallet så kommer den nya vatten- och avloppstaxan att gälla från den 1 januari 2024. 

Taggar

Dela


6 reaktioner på 15 procents höjning av VA-taxa

Läste på någon sida att pensionärerna skulle få en höjning per månad på 150 kronor och då de med allra sämst pension. Det kanske räcker att betala vattnet med, men alla andra höjningar då, till exempel fjärrvärme.
Det kanske finns filtar att få.
Man börjar ju på allvar tro att det är uträknat så, att vi över 65 på något vis ska avdunsta. Vi tillför ju inte samhället något.

Vatten är livsmedel eller hur? Det klassas som det i alla fall.
Livsmedel beskattas med 12 procent moms…!
Vad står det på våra vattenräkningar? Jo 25 procent moms
Tänk på det

Staten höjer den allmänna pensionen med 1 procent år 2024.
Vi som betalar kommunens avgifter får finna oss i låga höjningar av pension/lön men kommunen kan bara höja när kostnader/räntor blir högre. Tänk om vi alla kunde begära högre lön/pension så fort allt blir dyrare!!

Snart dags att flytta till annan kommun. Allt är så mycket dyrare i denna kommun om man jämför med till exempel Jönköping. Inget man talar om för de som flyttar hit. Vi ska ju inte tala om elen, varför är elen så mycket dyrare än i Jönköping på fasta kostnader? Får vi betala för dåliga investeringar eller? Skiljer ofantligt mycket om man jämför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *