Nyheter

150 extra skolbarn

Nyheter Prognos och budget diskuteras hos barn- och utbildningsnämnden. Hur många familjer flyttar hit och i vilka åldrar. Nu har nämnden tittat på regionens nya prognos och man har lagt sig på den som är mest trolig, enligt nämndordförande.

Arkivfoto; Barn i skolan

– Vi tror inte att gymnasiesidan ökar så mycket när det gäller inflyttning. Vi koncentrera oss på lägre åldrar och vad som händer kommande mandatperiod. Vi ökar förskoleavdelningarna med fem till antalet. Prognoserna brukar vara rätt så säkra och vi tror att vi ökar med 150 skolbarn. Nu lägger vi pusslet fram till 2025 men när vi tittar på investeringarna är det enbart kommande mandatperiod, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn och utbildningsnämnden.

– Vaggeryd F – 6 ska vara klart hösten 2020, en liten mindre tillbyggnad ska göras på Fågelforsskolan och högstadiet på skolan ska få ny ventilation, Sörgårdsskolan kommer att få sju nya klassrum, menar Jenny.

Resursfördelningensmodellen är något som nämnden håller koll på och det är overheadkostnaden man studerar, vilken är högre än vad varje barn kostar i skolan. En miljon kronor kommer att gå till att förbättra ämnet matte hos eleverna och övriga dritssatsningar i år kan bland annat nämnes digitala verktyg finns att hitta under budgeten 2018.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *