Nyheter

17-åring anhållen för misstänkt mordförsök på gymnasieskola

Nyheter Polisen larmades till Brinellgymnasiet i Nässjö. Flera personer ringde till polisen. En person i övre tonåren har förts till sjukhus. En 17-årig pojke gripen och anhållen för sannolika skäl misstänkt till försök till mord

Klockan 11.46 inkom larmet till polisen som strax därefter var på aktuella skolan i Nässjö.

Polisen har spärrat av en trolig brottsplats. En drabbad person har förts till sjukhus med ambulans.

Vid 12.23 rapporterar polispatrull till regionledningscentralen att de har gripit en misstänkt gärningsperson i närheten av Resecentrum.

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon ytterligare person ska vara drabbad. Det finns i nuläget inget heller som tyder på ytterligare gärningspersoner. Kriminaltekniker på väg till skolan för en brottsplatsundersökning.

Polisen vädjar till alla personer som har gjort iakttagelser av händelsen, eller vet något om händelsen att ge sig till känna och ta kontakt med polisen på platsen.

Polisen har inte några uppgifter om skadeläget på den drabbade i nuläget. Möjligen kan detta komma att ändras senare när den drabbade har undersökts på sjukhus.

Händelsen är rubricerad som försök till mord. Skadeläget är oklart hos den drabbade killen i övre tonåren.

Den gripne 17-åringen har förts till polisstationen för förhör varefter en åklagare kommer att fatta beslut om den fortsätta förundersökningen och om frihetsberövandet ska bestå, det vill säga om han ska anhållas. 17-åringen kommer också att genomgå provtagning för att klargöra om han var drogpåverkad vid brottstillfället.

Texten uppdaterad kl 18.40; Den misstänkte har anhållits vid 17.00-tiden efter beslut av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Kriminaltekniker är fortfarande på plats för en brottsplatsundersökning.

Utredningsarbetet har påbörjats och polisen har hållit förhör med flera vittnen, samt haft ett första förhör med den misstänkte.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *