Nyheter

175 bostadsbyggen pågår i kommunen

Nyheter Vid miljö- och byggnämndens sammanträde redovisades bostadsbyggnationen i kommunen, färdigställda och pågående..

Arkivbild

– Under 2021 färdigställdes 50 stycken, av dessa är 48 villor. Vid årsskiftet pågår byggnationen av 175 nya, varav 103 av dessa är villor, säger Peter Sjöberg (M), ordförande i miljö- och byggnämnden och fortsätter:

– I Vaggeryd pågår byggandet av 33 småhus och 53 flerbostadshus, i Skillingaryd 18 småhus och 19 flerbostadshus. I övriga kommunen är det 52 småhus. Som övrigt anges i statistiken allt förutom Vaggeryd och Skillingaryds tätort, så landsbygden, Hok, Byarum, Klevshult och Svenarum ingår i vår statistik under övrigt.

Bland de färdigställda bostäderna under 2021 ses ett flerbostadshus i Ekhult, i övrigt är samtliga under kategori småhus. Merparten av färdigställda bostäder påbörjades under 2020 men ett sticker ut, det är i Nåthult och Vaggeryd som påbörjades 2016.

Under rubriken ”pågående byggnation” vid årets början ses tio flerbostadshus byggas runtom i kommunen med totalt 72 lägenheter. Resterande bostäder, fler än hundra till antalet, är således småhus. 

Nämnden godkände bostadsbyggnadsstatistiken för år 2021 och lämnade ärendet till handlingarna. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *