Nyheter

20-årsjubileum för Tofterydsrevyn

Nyheter Imorgon kväll har Tofterydsrevyn premiär och ensemblen finjusterar

Scen där allt utspelar sig  [1/6]

Provdockan har använts flitigt  [2/6]

Här har det sytts  [3/6]

Och här är lite av resultatet  [4/6]

Christer Malmborg är nöjd när det snart är premiär  [5/6]

Här hälsas publiken välkommen  [6/6]

Efter några veckors intensivt arbete med att repetera, sy kläder och bygga scen är det så dags för att möta publiken vid premiären på lördag kväll. Totalt handlar det om nio föreställningar och det är mycket som ska fungera med klädbyten och scenarrangemang.

Årets revy är en blandning av fars och traditionell nummerrevy.

– Ja, det blev så till slut säger Christer Malmborg som är den som skrivit och står för manuset till revyn. Han berättar att han började tänka på årets revy lagom när förra årets revy var färdigspelad, sedan grodde det idéer men i mars/april började han känna press att bli färdig. I takt med att han blev klar med delar av revyn skickade han ut råmanus så att de övriga kunde hänga med i tankegångarna De färdiga manuset var klart i början på juli och själva repetitionerna har gjorts de senast veckorna. Beställningen av musik gjorde han i maj månad då orkestern fick en lista med de låtar som skulle vara med så att de kunde inleda sitt arbete.

Under en intensiv period har det sytts kläder, tagits fram rekvisita, övats och markservicen har haft fullt upp med kaffe, saft och mackor vid övningarna. 150 mackor har det gått åt vid varje tillfälle.

När ridån går upp imorgon så kommer scenen att beträdas av 60 personer, vid olika tillfällen.

20 vuxna och 40 barn är med, alla med anknytning till Tofteryd. Likaså är den egna orkestern lokala förmågor.

– När vi ser alla barn som är med ser framtiden ljus ut säger P-O Toftgård som är producent, det blir säkert minst 20 år till minst avslutar han med ett leende på läpparna.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *