Nyheter

20 tomter planeras på väster

Nyheter På Norra Sörgårdsområdet på väster i Skillingaryd finns enstaka tomter kvar i nuläget och två tidigare beslutade detaljplaner ska snart verkställas i området

Det finns någon tomt ledig på området

Strax innan kommunstyrelsens sammanträde under gårdagen var politikerna på plankommittén där budskapet gavs att tomterna snart är slut i kommunen.

– I Vaggeryd är de slut, samma sak med Skillingaryd. Möjligen 2 – 3 tomter kvar in vid Önnemovägen. I området finns också två tidigare beslutade planer som ska verkställas och i bästa av världar är det ett 20-tal tomter. Men markarbeten, som till exempel vägar, avstyckning, dagvattensarbete, är inte påbörjade. Det ska inte vara så att man vänder sig till andra ställen att bygga på om vi inte kan erbjuda tomtmark, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det här området kommer att byggas ut etappvis, men markförhållanden gör att vi inte vet när det är klart, säger oppositionsrådet Kenth Williamsson (S).

Magnus Ljunggren på tekniska kontoret meddelar att det börjas nog inte på med markarbetet, vid norra Sörgårdsområdet, i år.

Taggar

Dela


3 reaktioner på 20 tomter planeras på väster

Om det är den skogen vore de synd, barn som leker där inne, och många som gillar motionera, cykla, fin miljö. Vore tråkigt att ta ner den skogen.

Vart kan man läsa mer om detta? Kommer femkampen förstöras från de ”egna område” som de är? Och med skogen man har bakåt, som var en anledningarna att man köpte just denna fastighet?! Hoppas man tänker till innan.

Försent ska syndaren vakna !!!
Vi har efterfrågat lägenheter i många år
nu har det byggts 32 räcker inte så långt
Två stora villaområde byggda i början på 70-talet
med många äldre som tycker det vore skönt med något smidigare ( då skulle de yngre kunna ta över)
Hoppas det snart byggs mer marklägenheter vore toppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *