Nyheter

200 nya arbetstillfällen när Budbee etablerar sig

Nyheter Grönt ljus för bygglovet och den nya terminalen förväntas vara klar om ett år vid logistikområdet södra Stigamo i norra delen av kommunen

Budbee, ett företag som gör det möjligt för e-handlare att erbjuda sina kunder gröna, smidiga och precisa leveranser, och fastighetsfondförvaltaren Slättö, har genom logistikbolaget Evolv förvärvat mark i Vaggeryd för byggandet av en ny terminal. Det blir en central hubb för gods till alla Budbees marknader, samt en sistamilen-terminal för Jönköpingsregionen. Etableringen förväntas sysselsätta drygt 200 personer. 

Svenskgrundade Budbee fokuserar på hållbara smidiga leveranser och har verksamhet i Sverige, Nederländerna, Danmark, Finland och Belgien. Leveranser görs både hem och till paketskåp, så kallade Budbee Box. Nu står det klart att företaget etablerar sig vid södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Tillsammans med Evolv Property förvärvar Budbee 20 100 kvadratmeter mark där de kommer att bygga en ny grön terminal utrustad med solpaneler. 

Etableringen förväntas sysselsätta drygt 200 personer när den har nått sin fulla kapacitet. Bygglovet är klart och den nya terminalen förväntas stå klar för att tas i drift i oktober 2022. Lokalen, som beräknas bli 6 700 kvadratmeter stor, blir en central hubb för leveranser till samtliga Budbees marknader, men även en terminal för sista milens leverans i Jönköpingsregionen. 

– Vi har dubblat vårt totala antal kunder hittills i år och ser en fortsatt växande efterfrågan på våra tjänster. Denna terminal skapar förutsättningar för att fortsätta vår expansion både i Sverige, men även utomlands. Vaggeryd, med närhet till Jönköping, är i hjärtat av Budbees nordiska nätverk med sammankoppling till Sveriges e-handlare och agerar nod att hjälpa nordiska handlare växa vidare ut i Europa, säger Pontus Håstlund, Nordic General Manager, Budbee. 

Marken förvärvas från Vaggeryds kommun. 

– Vaggeryds kommun välkomnar Budbee som ny logistikaktör på södra Stigamo. Budbees etablering kompletterar och utvecklar området ytterligare. Det stärker även Vaggeryds kommun som en del i ett av Sveriges viktigaste logistikläge. säger Johan Thorsell, näringslivschef och Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Källa: Pressmeddelande från Budbee

Pressbild

Taggar

Dela


7 reaktioner på 200 nya arbetstillfällen när Budbee etablerar sig

Tråkigt att läsa många sura och nedvärderande kommentarer på positiva nyheter. Gör något konkret om du har idéer men det kanske kräver lite för mycket. Tangentbordet är smidigare att smattra ut sin galla till alla via.

Det är flera nyetableringar på gång i kommunen, som kommer att ge många nya arbetstillfällen. Viktigt att kommunen planerar och bygger flerbostadshus även i Skillingaryd. Området mellan Magasinet och värmeverket har centralt läge och bra tillgänglighet.

Nu ramlar det in arbetstillfällen i vår kommun. Nu måste politiker, entreprenörer och alla andra börja spåna hur transporter, husrum, husvagnspark, matställen med mera ska lösas. Lägg ut en karta exakt hur alla tomter ligger, vilka som bygger, hur många som ska arbeta där med mera. Vad behövs framåt när det gäller service och så vidare? Sedan har vi hus, lägenheter som ska byggas med påföljd nya skolor med mera.

Skola, boende med mera ligger långt ned på Vaggeryd kommuns lista. Men vad gör det, vi samlar på missbrukare, körkortslösa och vindkraftverk.

Vi kanske ska bygga ett hotell/vandrarhem på området med någon form av servicebutik, alla kan inte bo i Vaggeryds kommun, utan de kommer att pendla från närorterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *