Nyheter

2019 – ett rekordår för bostadsbyggande?

Nyheter Bostadsbyggandet  under 2019 blir ett intressant test för hur realistisk den kommunala målsättningen på  50 nyproducerade lägenheter om året  är över tid.

Då kan vi nämligen summera 2000-talets första 20 år, sett ur lokal bostadsproduktion.
Målsättningen att uppnå 50 nya bostäder i år måste anses vara mycket goda.  Statistiken från mmiljö- och byggkontoret visar att 166 lägenheter är under produktion i kommunen.
Den bärande punkten i den höga siffran är 80 lägenheter i kvarteret Tor i Vaggeryd. Men dessa kommer enligt planeringen inte att vara inflyttningsklara förrän i februari 2020 och faller däremot bort ur kalkylen för innevarande år.
Däremot kommer det andra stora VSBo-projektet, de 32 lägenheterna på soldathemstomten i Skillingaryd, att stå klara för inflyttning under första halvåret. De tolv bostäderna  vid Lyckorna på Östermoområdet lär väl också bli färdigstllda.
I nuläget har 166 byggprojekt fått kommunalt bygglov. Av dessa kan vi alltså räkna bort 80 för kvarteret Tor i Vaggeryd. Det som återstår för 2019 är i skrivande stund alltså 15 småhus utanför de två tätorterna, 42 lägenheter i Skillingaryd och 29 i Vaggeryd. Om alla dessa 86 lägenheter bli inflyttningsklara räcker med god marginal. Då kommer 2019 verkligen att sticka ut som något av ett rekordår, som ett av de fyra år under 2000-talet då målet för bostadsproduktionen i Vaggeryds kommun uppnåddes.

Taggar

Dela


1 reaktion på 2019 – ett rekordår för bostadsbyggande?

Är det inte konstigt att kommunen fortfarande refererar till ett mål om 50 bostäder per år? Ett oenigt Kommunfullmäktige beslutade om att godkänna avtalet om höghastighetsjärnväg, därmed borde ca 90 bostäder byggas varje år fram till år 2035.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *