Nyheter

21 tomter släpps

Nyheter Under våren kommer kommunen att släppa sammanlagt 21 nya lediga tomter för nybyggnation i Skillingaryd och Hok.

Information om status för respektive område kommer publiceras under våren 2023 fram till tomtsläppet.

Tomterna bokas enligt först till kvarn-principen. Det innebär att det inte går att förhandsboka en tomt – tomten är möjlig för bokning via e-tjänsten först vid datumet för tomtsläppet. För att boka tomt av kommunen krävs det att man ansöker om nyttjanderätt och betalar nyttjanderättsavgiften på 5 000 kronor.

– Endast en tomtbokning per hushåll är möjlig, skriver kommunen på sin hemsida.

I juli 2021 fanns bostadsförsörjningsprogrammet med på kommunstyrelsens arbetsutskott, eftersom programmet ska ses över inför kommande mandatperiod. Socialdemokraterna lämnade då förslag på att en tomtkö skulle inrättas.

Illustration från kommunens hemsida

Taggar

Dela


Läs mer

Tomterna såldes på en halvtimma…
Vill införa tomtkö

6 reaktioner på 21 tomter släpps

En bokning per hushåll. Låter bra. Men tänk om alla de där hushållen jobbar på samma byggfirma. Och så säljer de sin nya tomt till byggfirman. Snopet för alla boende i kommun som hoppades på en eget bygge. Varför inte inrätta en normal tomtkö?

Tror inte skattebetalaren tänker på Götafors skola. Tror nog mer på alla baracker som kommit upp i kommunen för dåligt underhåll på våra byggande i kommunen. Är nog beredd på att hålla med skattebetalaren. Få ordning på det vi har, så vi kan tryggt ta hand om skola vård och omsorg utan barackerna.

Problemet är nog inte barackerna i sig om jag förstår ”skattebetalaren” i kommentaren tidigare, utan att kommunen löser problem genom baracker istället för att underhålla sina lokaler. Hur länge har mellanstadiet stått tomt på Hjortsjöskolan i väntan på rivning, 2-3 år? Hur länge ska kommunen låta vårdcentralen i Skillingaryd stå innan de river den, gjuter ny platta och bygger nytt för att få bort all fukt och mögel?

Ska vi verkligen ta in fler stackars människor i denna kommunen?
En rundvandring innan de köper tomt på barackerna som står ifrån norr till söder vore på sin plats….

Verkar som ”skattebetalarn” inte trivs I kommunen. Om det är så eländigt förstår jag inte att du bor kvar. Det är bara att dra…

Körde förbi ”barackerna” som du kallar dem som blir nya Götaforsskola och tycker det blir mycket bra! Förstår inte varför du bor kvar i kommunen för här verkar det vara fel på det mesta enligt dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *