Nyheter

24 lägenheter planeras på Smultronet

Nyheter Bostäder, och framför allt lägenheter, i Skillingaryd efterfrågas av många. Det kommunala bostadsbolaget Vsbo planerar för byggstart i slutet av året i Smultronet i tätortens centrala del.

Arkivfoto. Här vill kommunala bostadsbolaget bygga lägenheter i Skillingaryd.

En överklagan har gjorts gällande detaljplanen men arbetet pågår för fullt. Satu Jonsson, vd för Vsbo, berättar mer:

– Detaljplanen beräknas kunna antas till sommaren. Vi planerar för 24 lägenheter i punkthus och tre i radhus. Går det som vi planerar kommer vi igång med byggandet i slutet av året, säger Satu Jonsson.

Det var i maj 2020 som kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att kommunledningskontoret skulle arbeta fram ett förslag till en ny detaljplan för Smultronet i Skillingaryd. Nästan ett år efter, i mars 2021, godkändes samrådshandlingar som då lämnades ut och samrådet varade fram till maj samma år. Då kunde man tycka till om planen vilket gjordes och processen pausades. Enligt kommunens hemsida finns ingen granskning eller antagande av detaljplanen i skrivande stund. Smultronet 2 och en del av Smultronet 3 är sedan tidigare planlagda för bostäder, parkering, gång- och cykelväg samt gatumark. För att möjliggöra högre bebyggelse, flerbostadshus, än tidigare gällande detaljplan behöver en ny detaljplan godkännas och upprättas. 

Taggar

Dela


Läs mer

Efter två år: Detaljplan godkändes

6 reaktioner på 24 lägenheter planeras på Smultronet

Det är roligt att ni bygger så det slipper bli utflyttning.
Hoppas att ni tänker på att man vill ha parkering till varje lägenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *