Nyheter

25-åringen som rånade Hemköp fick fängelse

Nyheter I dag kom domen från Tingsrätten i Jönköping. Den 25-årige Skillingarydsbon får 2 år och 6 månaders fängelse för bland annat rånet mot Hemköp, som varit hans arbetsplats, tidigare i somras.

Brottet som den 25-årige mannen från Skillingaryd döms för är rån vid tre tillfällen och ringa narkotikabrott. Brotten ska ha skett mellan den 13 maj och 5 juni. Förutom fängelse döms mannen att betala totalt 65 990 kronor i skadestånd till offren. 

25-årige Skillingarydsbon ska stanna kvar i häktet tills dess domen i ansvarsdelen vinner laga kraft mot honom. 

Målet rör tre fall av rån och ett fall av ringa narkotikabrott. Den 13 maj rånade 25-åringen Coop i Värnamo, den 14 maj rånade 25-åringen Pressbyrån i Jönköping och den 5 juni utsattes Hemköp i Skillingaryd för knivrån och det var den sistnämnda butiken som kunde peka ut 25-åringen då han under första delen av året arbetet på just Hemköp i Skillingaryd. 

Bevisningen mot 25-åringen har i övrigt varit bland annat övervakningsfilmer. 

Vid rånet mot Hemköp i Skillingaryd är det utrett att 25-åringen är gärningsmannen. Liksom rånet mot Coop i Värnamo var mannen maskerad vid detta tillfälle, men det kan konstateras att gärningsmannens kroppsbyggnad stämmer väl överens med 25-åringen. Byxor och jacka är mycket lika de kläder som 25-åringen bar vid rånet mot Pressbyrån i Jönköping. Mellan Hemköp och 25-åringens bostad hittades en jacka, som stämde väl överens med den jacka 25-åringen bar vid rånet. I närheten hittades även en svart vante och en kniv. När polisen gjorde husrannsakan i bostaden hittades skorna som bars i anslutning till de tidigare åtalspunkterna och kontanter hittades i en tv-bänk samt undangömda i ett par strumpor i mannens tvättkorg. Vid övervakningskameran på Hemköp ses en tatuering på gärningsmannen som stämmer överens med 25-åringen. Personen som jobbade på Hemköp har också pekat ut gärningsmannen. 

Vid knivrånet söndagen den 5 juni såg personalen på Hemköp att 25-åringen hade en kniv i ett fodral som han försökte dra ut, utan att lyckas. Mannen gick fram till kassan och sa till personalen att öppna kassan och ge honom pengarna. Samtidigt trycker personalen på larmknappen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *