Nyheter

297 nya coronafall

Nyheter Antalet bekräftade coronafall ökade kraftigt i Sverige förra veckan. Och i Vaggeryd rapporterades fler fall än någonsin tidigare. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 3 rapporterades 297 nya bekräftade fall av covid-19 i Vaggeryds kommun.  Det är en uppgång jämfört med den föregående veckan (+48 fall) och den fjärde veckan i följd som antalet bekräftade fall ökar.

Antalet bekräftade fall i Vaggeryd just nu fler än de varit under någon annan vecka under pandemin.

Sett till befolkningen hittades 204 nya fall per 10 000 invånare i Vaggeryd under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en ganska genomsnittlig nivå.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Mullsjö, där 301 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

I hela landet rapporterades 256 370 fall under vecka 3. Det är en ökning med 56 procent jämfört med veckan innan, samtidigt som antalet genomförda tester ökade. Flest nya fall hittades i Kungsbacka. I kommunen har 482 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

Under vecka 3 rapporterades två dödsfall och två nyinläggningar på iva i Jönköpings län. Sedan pandemins start har 579 personer avlidit i länet. Dessa siffror finns inte på kommunnivå.

Källa: Newsworthy

Kommuner i länet

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *