Nyheter

30 villor såldes

Nyheter Mellan maj och juli gjordes sammanlagt 30 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med 42 vid motsvarande tid i fjol.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. De sålda villorna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,7 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 619 villor för i snitt 2,8 miljoner kronor. 

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i fem av sex kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Vetlanda där priserna sjönk med 5 procent. I Tranås däremot steg priserna med 7 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i sju av länets 13 kommuner.

Mellan maj och juli gjordes sammanlagt fem affärer med bostadsrätter i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med två vid motsvarande tid i fjol. De sålda bostadsrätterna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 536 bostadsrätter för i snitt 2,1 miljoner kronor. 

Mellan maj och juli gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med ett vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 40 fritidshus för i snitt 1,6 miljoner kronor. 

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *