Nyheter

31 förbättringsförslag inlämnades

Nyheter Vid kommunfullmäktiges avslutning i måndags kväll premierades medarbetarna i kommunen som lämnat in förbättringsförslag

Lina Larsson, miljöstrateg, läste upp motiveringen till priset "Årets miljöinsats"

Kommundirektören Annika Hedvall och Gert Jonsson (M) delade ut årets medarbetarpriser vid fullmäktiges avslutning. ”Det här vill vi inte ska vara ett ord på ett papper, utan som genomsyrar hela vår organisation. Det här är något mer ån bara pris utan det här är något mer, där man sprider goda exempel att ständigt jobbar med kvalitetsutveckling, för våra medborgare och för våra företagare”, inleder Gert Jonsson (M).

– Vi har alltid stått i förändring och vi tycker att det snurrar lite fort ibland. De här förbättringsförslagen stimulerar och betyder väldigt mycket för oss, säger Gert Jonsson (M).

– Vi måste våga pröva nya idéer och jag är extra glad och stolt över de fantastiska arbetskollegor vi har. Förra året hade vi fått in 27 nomineringarna och tyckte att det då var helt fantastiskt. I år har vi toppat det här ytterligare och i år har vi fått in 31 förslag. Vi kommer ikväll att kora vinnarna i respektive pris, säger Annika Hedvall.

Vinnaren av Årets förbättringsförslag blev ”Vuxenvandring”.

– Först och främst måste jag säga ett jättetack. Reshat och Patricia gör allt för våra ungdomar och jag är glad och stolt över att få jobba med er, säger Tommy Wallin.

Årets miljöinsats där vinnaren blev ”Minskat matsvinn i caféverksamheten på Fenix”.

Virtual Reality-teknik i socialförvaltningen vann ”Årets digitala lösning 2019.”

Vuxenvandring blev årets förbättringsförslag

Information från kommunen; Alla medarbetare fick i oktober möjligheten att nominera enhet/verksamhet/team/arbetsgrupp eller samarbeten (där minst två personer deltagit) i de tre kategorierna. Jurygrupperna gick sedan igenom alla förslag och sammanställer nomineringarna som uppfyller respektive utmärkelses kriterier till listor med kandidater. Samtliga medarbetare fick sedan chansen att rösta på kandidaterna. Jurygruppen har lika många röster att fördela som medarbetarna.

Vinnarna i respektive kategori får ett diplom, en graverad tårtspade och en tårtcheck på 500 kr.

ÅRETS FÖRBÄTTRINGSFÖRSLAG 2019

Vuxenvandring – tryggare helger för barn och unga
En samverkan mellan socialförvaltningen, skolan, kommunstyrelsen, föreningar, kultur och fritid samt

Brottsförebyggande rådet har lett till ett samarbete med civilsamhället där vuxenvandring genomförs på de helger som inte fältsekreterare är tillgängliga. Syftet är att skapa trygghet för barn- och unga i samhället.

Vuxenvandringen ger också en möjlighet för olika generationer att mötas på ett naturligt sätt i samhället.

 OM UTMÄRKELSEN ÅRETS FÖRBÄTTRINGSFÖRSLAG

Vi skall skapa en arbetsplats där medarbetare har en känsla för helheten, utvecklas och skapar ett ökat värde för våra medborgare. Delaktighet och engagemang genom ständiga förbättringar skapar förutsättningar för att frigöra resurser och använda dem där det behövs bäst. Utmärkelsen Årets förbättringsförslag skall premiera en genomförd eller testad idé som har formats med tanke och omtanke och som skapat delaktighet och betydelse.

Alla nomineringar

ÅRETS MILJÖINSATS 2019

Minskat matsvinn i caféverksamheten på Fenix
Kostteamet vid Fenix har påbörjat ett inspirerande hållbarhetsarbete i elevcaféet.

Genom att ta omhand mat från köket har nya rätter skapats och matsvinnet har minskats. De nyskapande rätterna är nyttiga och energirika vilket påverkar elevernas hälsa positivt och ger dem möjlighet till en god inlärning under hela skoldagen. Kostteamet på Fenix är en förebild i kommunens miljöarbete och visar att det med små medel går att göra stor skillnad.

OM UTMÄRKELSEN ÅRETS MILJÖINSATS

Årets miljöinsats tilldelas de som går före och visar vägen mot ett hållbart samhälle, inspirerar andra eller bidrar med ny kunskap till kollegor eller organisationen. För att vi ska lyckas med att nå våra miljömål måste alla anställda bidra och kunna se sitt sammanhang i miljöarbetet.

ÅRETS DIGITALA LÖSNING 2019

Virtual Reality-teknik i socialförvaltningen
Tänk dig en vanlig vardag där du ena stunden följer med på en resa till New York, dyker i havet, upplever olika djur på nära håll eller bara strosar runt på Vaggeryds eller Skillingaryds gator. Virtual Reality-teknikens intåg i socialförvaltningens verksamheter gör att fler får möjligheten att uppleva allt detta.

Tekniken används för att väcka minnen, intresse och engagemang samt ger möjlighet att utforska hela världen. För att nå framgång krävs engagerad personal som ser möjligheterna i den nya tekniken och introducerar den på rätt sätt för de som ska använda den.

OM UTMÄRKELSEN ÅRETS DIGITALA LÖSNING

Digitaliseringens framfart de senaste decennierna har varit snabb och haft stor betydelse för samhällsutvecklingen. Det är hög tid för oss alla att ta vara på det förändringstryck som digitaliseringen ger och dra full nytta av möjligheterna. För att aktualisera och inspirera i stort och smått har Vaggeryds kommun därför instiftat priset Årets digitala lösning

Taggar

Dela


1 reaktion på 31 förbättringsförslag inlämnades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *