Nyheter

33 nya fall i Vaggeryd 

Nyheter Antalet nya bekräftade fall av covid-19 ökar i Vaggeryds kommun, visar Folkhälsomyndighetens statistik.

Den senaste veckan har 33 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Vaggeryds kommun. Det är en uppgång jämfört med den föregående veckan (+6 fall).

Sett till befolkningen har Vaggeryd haft 230 nya fall per 100 000 invånare, under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en  ganska genomsnittlig nivå.

Totalt har 10 044 vaccindoser getts ut i Jönköpings län fram till vecka 3, det motsvarar drygt 2,8 doser per hundra invånare.

 hela landet har 190 096 vaccindoser getts ut, vilket motsvarar 1,8 per hundra invånare.

I hela Jönköpings län rapporterades 1 021 nya fall den senaste veckan, vilket är ungefär lika många som under den föregående veckan .

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Sävsjö kommun, som hade 1 080 fall per 100 000 invånare under den senaste veckan.

Den senaste veckan har 5 nya covid-19-patienter skrivits in i Jönköpings län. 

Under vecka 3 rapporterade Jönköpings län att 12 personer avlidit med coronavirus.

Totalt har 437 personer i Jönköpings län dött med coronavirus sedan pandemins start.

Observera att det finns en eftersläpning i rapporteringen av dödsfall. Antalet för de senaste dagarna är därmed osäkert och kan komma att skrivas upp i efterhand.

Fotnot: Folkhälsomyndighetens källa. Ovan uppgifter uppdateras varje torsdag med data fram till föregående söndag.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

3 reaktioner på 33 nya fall i Vaggeryd 

Hur långt har det kommit med vaccination av prioritetsgrupp 1 i kommunen? När det närmar sig fullvaccinerat kommer man tveklöst hamna i en situation att man riskerar att inte hitta vaccinmottagare. I någon kommun hade man löst en smidig övergång till prioriteringsgrupp 2 genom att sådana personer fick lämna in meddelande om att de skulle vara omedelbart tillgängliga om vaccin riskerade komma till spillo. På något annat häll hade man vaccinerat chefspersoner med anhöriga med samma argument – inte att dessa slingrat sig före i kön utan för att det gällde att rädda vaccindoser. Så jag undrar om det kommer att bli någon teckningslista för 70+ personer i Vaggeryds kommun, och i så fall var och hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *