Nyheter

340 000 till Movalla

Nyheter Utökat anslag investeras nu akut på idrottsplatsen Movalla i Skillingaryd

Arkivfoto

Under året har kommunens båda idrottsplatser fått ökat anslag med 400 000 kronor vilket nu innebär att kultur- och fritidsnämnden har 800 000 kronor att fördela mellan idrottsplatserna utifrån de behov som föreningarna önskar. Till idrottsplatsen vid Movalla i Skillingaryd har föreningen nu fått akuta 340 000 kronor.

– Investeringsbehovet på Movalla är stort och vi har beviljat 250 000 kronor till renovering av två duschutrymmen, inbyggnad av avbytarbås för 35 000 kronor, inköp av kombiskurmaskin för strax över 25 000 kronor och vi uppgraderar bevattningsanläggningen på B-planen för 30 000 kronor, säger Sverker Bernardsson (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden. 

Önskade investeringar för en robotgräsklippare för 147 500 kronor och nytt staket för 17 500 kronor blev inte beviljade vid senaste sammanträdet för nämnden, men finns fortfarande med i Movallas investeringsplan.

I föreningens äskande är renovering av duschutrymmen akut. ”Golvet är slitet, mosaiken har lossnat och lagats vilket har skapat kanter. Skyddet under mosaiken och bakom kakelplattorna klarar inte dagens krav, därför behöver nytt golv läggas samt att väggarna troligen inte är täta mellan kakelplattorna då små hål mellan plattorna finns. Ny duschutrustning behövs samt vi är tveksamma om ventilationen klarar den ökande verksamheten som skett under årens lopp”.

Taggar

5 reaktioner på 340 000 till Movalla

Välkommen ner till källarn i vaggeryds sim sporthall där har ni exakt samma fenomen där 3 idrottsföreningar med ca 1000 medlemmar delar på 3 duschar……. Kanske INTE är lika prioriterat?

Det är bra och nödvändigt, men jag tycker kommunen skulle ställa högre krav på föreningarna som utnyttjar idrottsplatserna. 0:a deltagaravgifter och ha en symbolisk medlemsavgift för de som är under 20, så att alla kan vara med. Nu exkluderas bl.a. utrikes födda som inte har råd att deltaga. Det blir en integration, och ungdomar får möjlighet till rörelse och kondition.
Kantarn

Fakta kvarstår att det rör sig ca 1000 medlemmar i källarn. Och samma bekymmer med svartmögel och ytskikt i dessa duschar. Sedan kanske det finns en anledning till att inte majoriteten duschar det har jag inget svar på…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *