Nyheter

40 år och vd för stort företag

Nyheter Waggeryd Cell med 45 anställda och en nettoomsättning på cirka 800 miljoner svenska kronor får nu en ny vd när Ulf Karlsson lämnar över till Julia Törnberg.

Ulf Karlsson lämnar över vd-sysslan till Julia Törnberg  [1/4]

Flis är den stora råvaran vid tillverkning av pappersmassa  [2/4]

Julia Törnberg blir nu vd för Waggeryd Cell  [3/4]

Julia Törnberg får en ny roll i företaget  [4/4]

 

Ulf, 64, tar pension men kommer att jobba kvar lite vid sidan om under ett par år:

– Det ska bli bra med tanke på att jag varit vd sedan 1998 och i det här jobbet måste man vara anträffar nästan dygnet runt nästan alla dagar om året, säger Ulf.

Han lämnar över till Julia som varit på företaget sedan 2008 och som man kan säga har vuxit in i vd-sysslan. Hon kan företaget ut och innan, vet hur det mesta fungerar. Hon har gått från rollen som miljösamordnare, vice vd och blir från 1 maj vd.

– Visst blir det mer tid på jobbet men det ska bli jättespännande, säger 40-åriga Julia som är bosatt med familj i Skillingaryd  där hon bland annat är känd som fotbollstränare i Skillingaryds IS ungdom.

Julia säger att det nog inte blir nog stora förändrar bara för att det blir ett byte på vd-posten. Hos Waggeryd Cell fortsätter man att surfa på framgångsvågen. År efter år har man ökat produktionen och ägaren ATA Timber låter företaget i Vaggeryd fortsätta jobba utan att lägga sig i för mycket. De anställda på Waggeryd Cell har fått ett förtroende och det räknar man med att det ska gälla även i framtiden.

En stor investering just nu är en egen transformatorstation som med kringarbete ska vara klar om ett år. Det är satsning på cirka 70 miljoner kronor.

När Ulf Karlsson började som vd för 21 år sedan producerade man 50 000 ton pappersmassa om året. I dag är man uppe i en årsproduktion om 180 000 ton.

– Vi ska fortsätta att vara ett teknikledare företag, avrundar Ulf Karlsson och Julia Törnberg.

Taggar

Dela


10 reaktioner på 40 år och vd för stort företag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *