Nyheter

400 000 flyttas från AME

Nyheter Pengar flyttas från Arbetsmarknadsenheten till kommunstyrelsen, men det var inte alla politiker överens om.

Arkivfoto

– Vi har ett effektiviseringskrav på oss med 3% och nu sätter vi en budget som fastställs av fullmäktige. Det är en del justeringar och obalansen behöver rättas till. Kommunledningen undrar hur vi i kommunstyrelsen ska klara budgeten och vi har gjort ett grundligt arbete. Handlingsplan finns med olika belopp och i helhet är vi överens men femklövern vill ha ett förtydligande gällande Arbetsmarknadsenheten, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– I föregåendes budget fick man ett överskott på välfärdstjänsterna och då berodde det på att man fick statligt stöd för detta och en egen budget fanns. Problemet är att vi vet inte riktigt var det ska ta vägen och Arbetsmarknadsenheten ska behålla dessa 400 000 kr. 3% neddragning  är kraftigt och de har redan drabbats hårt. De riktar sig mot de som är behöver hjälp.

Vi var inte beredda på att hålla inne dessa 400 000 kronor till Arbetsmarknadsenheten, menar Kenth Williamsson (S).

Gert Jonsson menar att Arbetsmaknadsenheten inte befogar över pengarna utan de finns reserverade under kommunstyrelsens vingar. Ajournering begärdes vid senaste sammanträdet i ärendet och fick sluta med votering där ordförandes förslag vann med 9 ja-röster mot 4 nej-röster.

Beslutet blev att 400 000 kronor flyttas från AME-kontot till kommunstyrelsen och får inte tas i anspråk innan godkännande av kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *