Nyheter

400 000 visir monteras dagligen

Nyheter Ingen parkeringsplats är ledig utanför Mastec lokaler i södra delen av Skillingaryd sedan i början av sommaren och många har frågat efter vad som egentligen döljer sig innanför väggarna… Vi har träffat distriktschefen och vd;n för bemanningsföretaget som drog igång det unika projektet

Visiret som monteras till sjukvården utomlands, berättar Martin och Nicklas

När vi anländer lyser flitens lampa och hundratals montörer ser till att visir monteras. Det är ett ivrigt vimmel av personal, kartonger och ingående komponenter som utgör det tre månader långa projektet. Martin Skogeryd, vd, möter upp oss vid kaffemaskinen.

– Tur att den här lokalen var tillgänglig, ligger strategiskt i GGVV-regionen, kommenterar Martin och fortsätter berätta:
– Vi monterar visir till sjukvården. Allt går på export. Vi fick tio dagar på oss att sätta igång produktionen på de 6 500 kvadratmeter vi hyr. Man kan väl säga att det vill till att mobiltelefonen är laddad”.

Akut behov av visir i rådande pandemin gjorde att småländska företag ställde om sin produktion för att förse One Partner Group med ingående komponenter när slutkunden beställde 20 miljoner visir!

– När vi fick frågan blev det snabbt projektmöte och semestern fick ställas in. Var kan vi få plats att montera och rekryteringen påbörjades med en gång. Vi var uppe i full produktion andra eller tredje veckan och då var vi 300 personer som monterade visir. Att få tag på lediga montörer gick bra och även en del skollediga ungdomarna har hjälpt till under sommaren, säger Martin Skogeryd.

Strax intill utlastningen har ett provisoriskt kontor byggts upp. Här sitter distriktschefen Nicklas Jalkander och ser till att allt kommer ut, och in, i rätt tid och tar emot information från montörerna.

– Vi jobbar dagtid och just nu är vi ”bara” 200 personer här. Vi var flest under juli månad då vi var närmare 300 som jobbade här. Det lämnar 15 lastbilar härifrån varje dag och allt går på export. I visiret vi monterar ingår fyra olika komponenter som monteras och packas här. 20 miljoner visir ska vara monterade när projektet är slut här senare i september och vi håller takten, berättar Nicklas.

Montörerna är alla åldrar, olika etniska bakgrunder och från länets alla delar.

– Vårt systerbolag One Partner Group har gjort ett fantastiskt jobb att hitta personal till vår verksamhet. Utmaningen var klart den korta uppstarten och korta leveranstiden till slutkunden. En stor eloge till våra montörer, de har skapat värdet för det här projektet. Det är ändå 300 personer, från olika kulturer, och det har fungerat jättebra, avrundar duon som tycker att det här har varit ett kul projekt och en häftig utmaning och ser sitt ”Projekt Småland” snart avslutat.

Alla ingående komponenter kommer från Småländska leverantörer och att det är en fantastisk bygd och stor företagsamhet får nu sjukvården i utlandet nu ta del av.

Vd;n Martin Skogeryd och distriktschefen Nicklas Jarkander hade igång produktionen tio dagar efter ordern inkommit. Totalt ska 20 miljoner visir monteras innan projektet tar slut senare i september.

Taggar

Dela


5 reaktioner på 400 000 visir monteras dagligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *