Nyheter

50 miljoner för Zenergy

Nyheter Nu ser det ljusare ut för Zenergy som sålt sina nyproducerade lägenheter i Skillingaryd och som gör en företrädesemission. Tillsammans handlar det om över 50 miljoner kronor.

Zenergys fastighetsprojekt Illern vid Fabriksgatan om 23 lägenheter har sålts för cirka 28,3 miljoner kronor. Köpare är Stjärnporten AB som företräds av Peter Stråhle. En första kontant delbetalning om 3 miljoner kronor erläggs som bland annat tryggar färdigställandeprocessen där entreprenaden utförs av moderbolaget Zenergy AB. Tillträde och erläggande av slutlikvid sker under kvartal två direkt efter färdigställandet av entreprenaden.

Stjärnporten AB med säte i Stockholm förvaltar och utvecklar privata och kommersiella fastigheter.

– Zenergys produkt passar bra med vår övertygelse om att energieffektiva fastigheter är framtiden.” säger Peter Stråhle, Stjärnporten AB.

För övrigt representerar Peter Stråhle en befintlig och betydande kund till Zenergy och är en av de två viktiga tilltänkta huvudägarna som enligt tidigare PM föreslås ta del i Zenergy med en riktad företrädesemission tillsammans med ett bolag inom Hökerum Bygg AB-koncernen representerad av Fredrik Ståhl.

Full fart med byggnationen vid Fabriksgatan, från i dag den 1 april 2019

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *